Antena Meniu Search
x

În fiecare oră dispar șase hectare de pădure din România, susţin ONG-urile. Împăduririle promise de stat nu țin pasul cu defrișările

Ministerul Mediului are planuri mari în acest an la capitolul "împădurire". Vrea să planteze aproape 30 de milioane de puieți în pădurile din toată țara, însă împăduririle nu țin pasul cu defrișările. Cel puțin asta susțin experții de mediu.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 23.04.2024, 09:02

Vezi și

Discutăm despre 26 de milioane de puieți forestieri ce promite Ministerul Mediului că îi va planta în acest an pe mai bine de 12.000 de hectare. Sunt lucrări de împăduriri sau refacere a plantațiilor calamitate. Bugetul alocat este de 296 de milioane de lei. În bilanțul pe ultimii cinci ani, Romsilva transmite că a plantat peste 130 de milioane de arbori.

Ne uităm însă puțin și pe cifrele care vizează tăierile și vedem că oricât ar planta statul nu va compensa defrișările. ONG-urile de mediu, de exemplu, spun că în fiecare oră, dispar aproximativ șase hectare de pădure din tăieri legale și lemne furate.

Datele Ministerului arăta că în medie aproximativ 500 de hectare de pădure sunt rase de pe fața pământului fără acte. De partea cealaltă, experții de mediu spun că dacă iau în calcul informațiile din Inventarul Forestier Național, cifra reală ar fi de peste 100 de ori mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » În fiecare oră dispar șase hectare de pădure din România, susţin ONG-urile. Împăduririle promise de stat nu țin pasul cu defrișările