Antena Meniu Search
x

Video În prag de vară, a început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. Când va fi deschis drumul pentru turiști

Vara bate la uşă, însă doar în calendar. În realitate, zăpada încă ne dă bătăi de cap. Transfăgărăşanul este îngropat în nămeţi de peste cinci metri la jumătatea lunii mai. Autorităţile speră, însă, ca peste o lună să dea în folosinţă cel mai circulat drum turistic al ţării noastre.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 18:26

Vezi și

De cinci zile, drumarii lucrează la foc continuu pentru a deszăpezi Transfăgărşanul. Misiunea lor este de multe ori îngreunată  de vânt  şi  de  stratul de zăpadă care pe alocuri depăşeşte cinci metri. 

Drumar: "Zăpadă mare, îngheţată, frig, bate vântul. Aici jos e mai mică, dar mai încolo e mai mare, şi de aici începe greul. Anii trecuţi era zăpada deja căzută de pe versanţi, sperăm ca şi acum să cadă mai repede să putem continua."

Reprezentanţii de la Direcţia  Regională  de Drumuri  Braşov  estimează  că Transfăgărăşanul va fi deschis turiştilor pe 15 iunie. Deocamdată, accesul la Bâlea Lac  se poate  face doar cu Telecabina.

Tudor Duțu, director regional: "Avem o catitate mare de zăpadă după cum vedeţi. Puţin mai mare decât anul trecut, am mobilizat deja două freze şi o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum." 

Considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Tranfăgărășan are o lungime de 151 de kilometri. Jurnaliştii de la The Telegraph l-au inclus în topul destinaţiilor pentru vacanţe la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » În prag de vară, a început deszăpezirea pe Transfăgărăşan. Când va fi deschis drumul pentru turiști