Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Porţile de Fier. Flăcările au cuprins 6 hectare de pădure de conifere. VIDEO

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit vineri, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Aproximativ cinci hectare de răşinoase au luat foc, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter al MAI.

de Redactia Observator

la 16.07.2021 , 14:55

Flăcarile au cuprins circa 6 hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată. Este vorba despre  Parcul Natural Porție de Fier, în apropierea comunei Dubova, mai exact în zona  Tișovița.  La fața locului, intervin forțe sporite, formate din pompieri și localnici, care ajută la stingerea focului. Flăcările sunt înalte, cuprinzând întreagă lungime a copacilor.

Intervenția este una dificilă din cauza accesibilității scăzute, neexistând posibilitatea să se ajungă cu apă în zona. Tocmai de aceea, se intervine, pentru stingere, cu lopeți, iar cei care participa la misiune fac șanturi în jurul flăcărilor. ISU Mehedinți a solicitat intervenția aeriană, prin urmare, din clipă în clipă, la față locului, va ajunge un elicopter care să disperseze apă deasupra focului.

Intervenția este atât mai dificilă cu cât conurile de pin și bucățile de lemn desprinse din copaci au fost cuprinse, la rândul lor, de flscari și se rostogolesc. Prin urmare, focul se propagă cu repeziciune. Acțiunea este în plină desfășurare, iar cauza probabilă de izbucnirea a incendiului este, din primele verificări, un trăsnet.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Porţile de Fier. Flăcările au cuprins 6 hectare de pădure de conifere. VIDEO