Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Porţile de Fier. Flăcările au cuprins 6 hectare de pădure de conifere. VIDEO

De Redactia Observator.
Publicat: 16.07.2021, 14:28.
Actualizat: 16.07.2021, 14:55

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit vineri, pe Clisura Dunării, în zona localităţii Dubova din judeţul Mehedinţi. Aproximativ cinci hectare de răşinoase au luat foc, fiind solicitată şi intervenţia unui elicopter al MAI.

Flăcarile au cuprins circa 6 hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată. Este vorba despre Parcul Natural Porție de Fier, în apropierea comunei Dubova, mai exact în zona Tișovița. La fața locului, intervin forțe sporite, formate din pompieri și localnici, care ajută la stingerea focului. Flăcările sunt înalte, cuprinzând întreagă lungime a copacilor.

Intervenția este una dificilă din cauza accesibilității scăzute, neexistând posibilitatea să se ajungă cu apă în zona. Tocmai de aceea, se intervine, pentru stingere, cu lopeți, iar cei care participa la misiune fac șanturi în jurul flăcărilor. ISU Mehedinți a solicitat intervenția aeriană, prin urmare, din clipă în clipă, la față locului, va ajunge un elicopter care să disperseze apă deasupra focului.

Intervenția este atât mai dificilă cu cât conurile de pin și bucățile de lemn desprinse din copaci au fost cuprinse, la rândul lor, de flscari și se rostogolesc. Prin urmare, focul se propagă cu repeziciune. Acțiunea este în plină desfășurare, iar cauza probabilă de izbucnirea a incendiului este, din primele verificări, un trăsnet.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.