Antena Meniu Search
x

UPDATE. Ministerul Sănătății a încurcat persoanele care au murit. Pacientul mort la Spitalul Universitar este un bărbat care nu a suferit leziuni în incendiul de la Matei Balș

Ministerul Sănătății a transmis, sâmbătă, o informație eronată, conform căreia o femeie care a fost transferată de la Matei Balș la Spitalul Universitar a murit. După mai bine 20 de minute, a venit rectificarea: victima este de fapt un bărbat care a murit infectat cu coronavirus și care nu a fost rănit în incendiul de la Matei Balș.

de Redactia Observator

la 30.01.2021, 14:18

Incendiul de la Institutul Matei Balş a izbucnit vineri dimineaţa
Şase pacienţi au murit în urma incendiului de la Institutul Matei Balş - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Pacientul de 70 de ani a murit la Spitalul Universitar din Bucureşti.

UPDATE 13:50 La ora 13:21, Ministerul Sănătății a transmis că o femeie de 58 de ani transferată de la Matei Balș la Spitalul Universitar a încetat din viață și că astfel bilanțul incendiului ajunge la 6 morți.

23 de minute mai târziu, Ministerul Sănătății a transmis o rectificare: femeia transferată este în viață, iar persoana care a decedat este de fapt un bărbat de 70 de ani care fusese transferat de la Matei Balș, însă fără a suferi leziuni în incendiu.

Știrea inițială

Ministerul Sănătăţii anunţase că o pacientă cu COVID-19 transferată de la Institutul Matei Balş în urma incendiului a murit sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, precizând că femeia era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală.

Ministerul Sănătăţii a fost anunţat astăzi despre un nou deces înregistrat în randul pacienţilor care au fost transferaţi de la Institutul Naţional de Boli Infectioase „Matei Balş” după incendiul produs. Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti care se afla în stare gravă”, transmite MS.

Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală. 

După incendiul de vineri, de la Institutul Matei Balş, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost transferaţi 5 pacienţi cu COVID-19. Dintre aceştia, patru erau în stare stabilă, iar unul era intubat, la ATI, conform datelor transmise sâmbătă dimineaţă de Ministwerul Sănătăţii.

Imediat după incendiu, au fost găsite patru persoane carbonizate, iar în cazul celei de a cincea persoane, aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Astăzi sunt programate necropsiile victimelor de la Matei Balș

Ancheta la faţa locului şi audierile în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală continuă sâmbătă, când sunt programate şi necropsiile victimelor.

Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a declarat vineri seară că în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş, în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă - izbucnirea focului pare să fi fost urmată de explozii ale unor tuburi de oxigen.

Cinci persoane au fost audiate până acum în acest caz, a anunţat Marian Mihoci, adjunctul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, care a precizat că este vorba despre patru infirmere şi un instalator. Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani au fost solicitaţi să ajute la derularea anchetei, procurorii şi poliţiştii explicând că la acest moment nu se poate exclude nicio variantă.

Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cele patru cadavre şi trimise la INML. În cursul  zilei de mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialişti de la INSEMEX Petroşani”, a adăugat procurorul.

Acesta a precizat că cercetarea la faţa locului trebuie să fie una „foarte minuţioasă”.

Întrebat dacă au fost găsite surse externe de încălzire, procurorul a precizat că sâmbătă vor fi analizate aceste aspecte.

Nu pot să vă confirm asta, pentru că nu asta am urmărit în cursul zilei de astăzi, altele au fost priorităţile. Mâine intrăm acolo cu INSEMEX şi vom lămuri”, a răspuns procurorul.

Anghel a arătat că au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere, care vor fi analizate, însă aceste camere nu există în saloane sau pe holurile spitalului.

În ceea ce priveşte victimele, din care patru au fost găsite carbonizate, acestea vor fi necropsiate la INML în vederea identificării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » UPDATE. Ministerul Sănătății a încurcat persoanele care au murit. Pacientul mort la Spitalul Universitar este un bărbat care nu a suferit leziuni în incendiul de la Matei Balș