Antena Meniu Search
x

Video Incendiul de la Ferma Dacilor: Dinicu a adus argumentul suprem în fața judecătorilor. De ce le-a cerut să fie lăsat în libertate

Incendiu la Ferma Dacilor. Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, află mâine dacă va rămâne în arest. În fața instanței a declarat că nu este un pericol social și că mai are patru copii de crescut, pe lângă drama prin care a trecut, şi anume că i-a murit un băiat în incendiu.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.01.2024, 20:32

Vezi și

"Patronul Fermei Dacilor susține că a fost vorba despre o mână criminală și că focul a fost pus. Asta a susținut în fața magistraților și apărarea a întărit acest argument prin faptul că în noaptea respectivă era un eveniment în familie, iar restaurantul a rămas deschis pe timpul nopții. A mai spus Cornel Dinicu faptul că avea hidranți în interior și exterior și senzori de fum, care în noaptea incendiului nu au funcționat. Cu Observator au vorbit reprezentanții firmei care se ocupa de mentenanță, care au confirmat că au fost anunțat că senzorii de fum nu funcționau, dar au precizat că nu au fost chemați să remedieze această problemă și nici că au oferit servicii de mentananță. Dinicu a folosit această dramă în instanță și a precizat că mai are patru copii de crescut și că nu este un pericol social, așa că cere eliberarea din arest preventiv. Magistrații de la Tribunalul Prahova vor lua o decizie", a transmis reporterul Observator Bianca Iacob

Spovedania publică a lui Cornel Dinicu, după incendiul de la Ferma Dacilor

După o lungă tăcere, o spovedanie publică la fel de lungă. Patronul de la Ferma Dacilor şi-a spus pe Facebook varianta lui despre tragedia din a doua zi de Crăciun. Incendiul care a omorât opt oameni, inclusiv pe fiul lui de 11 ani, a fost pus de o mână criminală, spune el. Cornel Dinicu se declară victima perfectă şi dă vina pe autorităţi: birocraţia l-ar fi obligat să deschisă pensiunea fără autorizaţii. 

"Acestea sunt nopțile de priveghi ale fiului meu" - aşa începe postarea pe Facebook patronul pensiunii. "Mesajul acesta e spovedania publică pe care nu mă așteptam să o fac vreodată, e durerea unui tată care își îngroapă fiul", continuă el, şi spune: "Am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat". Explică în continuare că vrea să spună adevărul său.

Pe acelaşi subiect

În lunga postare, patronul spune versiunea sa - de ce a funcţionat ferma 10 ani fără autorizaţii de construcţie şi de securitate la incendiu.

"Documentele pe care le cereau (autorităţile - n.r.) erau imposibil de obținut. (...) Nu mă dezic de ce am făcut, dar birocrația se pare ca a învins iar. (...) N-am găsit nici rezolvare, nici înțelegere de la autorități", a scris Cornel Dinicu pe Facebook.

Procurorii anticorupţie îl contrazic. Au redeschis o anchetă care arată că pompierii care ar fi trebuit să îl controleze şi să îi închidă pensiunea, de fapt îi protejau afacerea ilegală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Incendiul de la Ferma Dacilor: Dinicu a adus argumentul suprem în fața judecătorilor. De ce le-a cerut să fie lăsat în libertate