Antena Meniu Search
x

Incendiul de la incineratorul din Brazi a fost provocat. S-a produs o explozie, urmată de flăcări

Pompierii din Prahova au stabilit că incendiul de la incineratorul din Brazi a fost provocat. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major, susțin pompierii.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 17:06

Incendiul de la incineratorul din Brazi a fost provocat. S-a produs o explozie, urmată de flăcări
Incendiul de la incineratorul din Brazi a fost provocat. S-a produs o explozie, urmată de flăcări - Observator

”Incendiul de la Brazi a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenţionate sau din culpa a condiţiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major”, a transmis, joi, ISU Prahova. Incendiul a fost stins, joi, după prânz, la 30 de ore de la izbucnire, potrivit news.ro.

ISU a anunțat joi că un cadavru carbonizat a fost descoperit în incineratorul de deșeuri de la Brazi, la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului.  Echipele de intervenţie au pătruns în zona afectată, şi au găsit persoana care se presupune că s-ar fi aflat la originea incendiului.

Peste 500 de tone de gunoaie au ars la Brazi, marți noapte. Incineratorul fusese închis după dezvăluirile Observator, care arătau dezastrul şi ilegalităţile de aici. Societatea este şi subiectul unei anchete penale. Focul, spune compania care deţine incineratorul, a fost pus de o mână criminală, mai exact de un angajat.

Au ars munţi de gunoaie la incineratorul din Brazi

În interior, se aflau aproape 600 de tone de deşeuri şi 20 de butelii de propan. Plastice şi gunoaie periculoase, uleiuri, vopseluri şi medicamente expirate erau depozitate în mormane uriaşe, înalte chiar de 10 metri. Focul ar fi pornit imediat după ce un angajat al companiei care deţine incineratorul ar fi intrat în toiul nopţii în hală. Surse din anchetă spun că angajatul ar fi avut mai multe tenative de suicid. Tatăl acestuia i-a identificat bicicleta şi le-ar fi spus poliţiştilor despre intenţiile sale.

Este al treilea incendiu pus de o mână criminală, spun reprezentanţii companiei, ultimul chiar în luna aprilie anul acesta. Incineratorul nu mai funcţiona din ianuarie, după ce parcul industrial Brazi îi sistase utilităţile - gaze, energie şi apă. Observator a relatat de-a lungul timpului despre deşeurile aruncate la întâmplare la societatea din Brazi. Coincidenţă sau nu, săptămâna aceasta, incineratorul urma să fie redeschis. ECOBURN era în centrul unei anchete penale după ce corpul de control al ministerului Mediului şi Gărzii de Mediu a descoperit că societatea nu a respectat legislaţia de mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Incendiul de la incineratorul din Brazi a fost provocat. S-a produs o explozie, urmată de flăcări