Antena Meniu Search
x

Video Incendiul de la spitalul privat din Cluj-Napoca, provocat de un bărbat care a intrat să fure dintr-un vestiar. Individul, identificat după 14 ore

A fost găsit vinovatul pentru incendiul de joi seară de la un spital privat din Cluj-Napoca, în urma căruia 29 de pacienţi au fost evacuaţi. Anchetatorii spun că focul a fost provocat de un individ care e deja în arest.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 19.02.2023, 21:21

Vezi și

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani care, spun anchetatorii, intrase în spital pentru a fura. A fost surprins de camerele de supraveghere în vestiarul medicilor de la parterul clădirii, unde căuta printre lucrurile angajaţilor. Apoi, a intrat într-un spaţiu de depozitare alăturat. De acolo, în mai puţin de zece minute, ar fi şi izbucnit incendiul. Nu s-a stabilit deocamdată dacă bărbatul a dat foc intenţionat sau din neglijenţă, dar poliţiştii au reuşit să îl prindă după câteva ore. Individul este arestat preventiv pentru 30 zile şi va fi cercetat pentru tentativă de furt şi distrugere prin incendiere

Pe 16 februarie, zeci de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital privat din Cluj-Napoca, în urma unui incendiu izbucnit în unitatea medicală. Din fericire nu au existat victime, dar mai mulţi bolnavi au fost transferaţi la alte unităţi medicale. Incidentul a avut loc la doar o săptămână după ce spitalul a fost amendat pentru că nu avea autorizaţie de la ISU.

Ce spune Poliţia

La data de 17 februarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca- Secția 4 Poliției au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și distrugere.

Pe acelaşi subiect

Faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise la data de 16 februarie a.c, în jurul orei 22.30, la o unitate medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Frunzișului. Bărbatul bănuit de comiterea  infracțiunilor a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului.

Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri. Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã.

Incendiul, manifestat într-un spațiu exterior al unității medicale a dus la activarea planului roșu de intervenție de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj prezenți la locul evenimentului și evacuarea a 29 de pacienți internați.

Imediat după sesizarea incendiului, la fața locului a intervenit un echipaj mixt, și anume polițist din cadrul Secției 4 Poliție, jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și un elev al Școlii de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan", care până la sosirea pompierilor au acționat cu extinctoarele găsite, în încercarea de a limita propagarea incendiului.

Au fost demarate activități investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză. În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă la furt calificat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, Biroului de Investigații Criminale Cluj-Napoca și Secției 2 Poliție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Incendiul de la spitalul privat din Cluj-Napoca, provocat de un bărbat care a intrat să fure dintr-un vestiar. Individul, identificat după 14 ore