Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Spitalul privat din Cluj-Napoca nu avea autorizație de securitate la incendiu. Ce nereguli a găsit ISU, cu câteva zile înainte să ia foc

A fost panică în Cluj-Napoca, unde a fost activat planul roşu de intervenţie, după ce a izbucnit un incendiu la un spital privat. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi. Din fericire nu au existat victime, dar mai mulţi bolnavi au fost transferaţi la alte unităţi medicale. Incidentul are loc la doar o săptămână după ce spitalul a fost amendat pentru că nu avea autorizaţie de la ISU.

de Alex Prunean

la 17.02.2023 , 20:12

Un fum negru a cuprins toate holurile spitalului cu cinci etaje seara trecută. Pacienţii au fost treziţi de alarma de incendiu

Alex Prunean, reporter Observator: Incendiul a izbucnit în această încăpere a spitalului, în care pacienții nu au acces. Tot în această parte a clădirii sunt și buteliile de oxigen, dar din fericire flăcările nu au ajuns si la ele.

Paul Olar, purtător de cuvânt ISU Cluj: Începând cu ora cand 22.44 a fost activat planul roşu de intervenţie întrucât spitalul era inundat cu fum.

Vezi și

Pompierii s-au luptat cu focul

Pe acelaşi subiect

Locul a fost împânzit de zeci de medici, paramedici, pompieri şi poliţişti. În timp ce unii se lupta cu focul, alţii se asigurau că nu e nimeni rănit.

Alex Prunean, reporter Observator: Imediat dupa ce s-a simtit miros de fum, cei 29 de pacienți internați au fost evacuați și duși într-o zonă tampon. Doi dintre ei, aflați pe secția de terapie intensivă, au fost transportați cu ambulanțele direct la alt spital.

Alţi 18 bolnavi au fost transferaţi în cursul nopţii la alte unități medicale din Cluj-Napoca, iar nouă au cerut să fie lăsaţi să meargă acasă.

"Numai fum s-a simţit, altceva nimic nu s-a simţit", a spus o pacientă.

"Nimic, nimic! În ordine totul. N-a fost mare problemă", a spus altcineva.

S-au mobilizat şi oamenii din zonă

"Am venit că am auzit că e incendiu", a spus un bărbat.

"Noi avem clădirea de lângă şi am venit dacă au nevoie de ajutor, au nevoie de ceva spaţii să le oferim. Atât tot", a adăugat altcineva.

În urma cu doar o săptămână spitalul a fost amendat de ISU cu 2.500 de lei.

Paul Olar, purtător de cuvânt ISU Cluj: S-au descoperit 14 nereguli, printre care lipsa de autorizaţie, neverificarea mijloacelor de intervenție rapidă, adică stingătoare si defetiune la centrala de detectare.

Alex Prunean, reporter Observator: Astăzi pompierii s-au întors la faţa locului alături de criminialişti pentru a căuta probe care să îi ajute să stabilească cauza incendiului, în acest moment este verificat un garaj lipit de spaţiile în care funcţionează spitalul.

Spitalul a mai fost amendat de trei ori, în ultimii ani, inclusiv pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Spitalul privat din Cluj-Napoca nu avea autorizație de securitate la incendiu. Ce nereguli a găsit ISU, cu câteva zile înainte să ia foc