Antena Meniu Search
x

Video "Numai fum s-a simţit, altceva nimic". Zeci de pacienți evacuați în miez de noapte, după un incendiu izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca

S-a activat planul roşu de intervenţie, aseară, în Cluj-Napoca, după ce la un spital privat din oraş a izbucnit un incendiu. Zeci de persoane, pacienţi şi personal medical, au fost evacuate. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar bolnavii au fost duşi la alte spitale. Clădirea în care a izbucnit focul a rămas închisă peste noapte. Deocamdată nu s-a stabilit o cauză clară a incendiului. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 17.02.2023, 07:58

Vezi și

Era în jurul orei 22.30 când a răsunat alarma de incendiu. Un fum negru a cuprins toate holurile spitalului cu cinci etaje. 

Alex Prunean, reporter Observator: Incendiul a izbucnit într-o încăpere de la parterul cladirii, în care are acces doar personalul medical. Tot în această parte a clădirii sunt și buteliile de oxigen, dar din fericire flăcarile nu au ajuns și la ele.

Paul Olar, purtător de cuvânt al ISU Cluj: Începând cu ora cand 22.44 a fost activat planul roşu de intervenţie întrucât spitalul era inundat cu fum. 

18 bolnavi au fost transferaţi la alte spitale, iar nouă au cerut să fie lăsaţi să meargă acasă

Pe acelaşi subiect

Locul a fost împânzit de zeci de medici, paramedici, pompieri şi poliţişti. Unele dintre echipaje au stins focul, altele au luat toate saloanele la rând şi au scos pacienţii afară.

Alex Prunean, reporter Observator: Imediat după ce s-a simțit miros de fum, cei 29 de pacienți internați au fost evacuați și duși într-o zonă tampon. Doi dintre ei, aflați pe secția de Terapie Intensivă, au fost transportați cu ambulanțele direct la alt spital. 

Alţi 18 bolnavi au fost transferaţi la alte unități spitalicești din Cluj-Napoca, iar nouă au cerut să fie lăsaţi să meargă acasă. 

Numai fum s-a simţit, alceva nimic nu s-a simţit.

Ninic, nimic! În ordine totul. N-a fost mare problemă.

Planul roșu a fost dezactivat după miezul nopții

S-au mobilizat inclusiv cei care locuiesc în zonă. 

Am venit că am auzit că e incendiu.

Noi avem clădirea de lângă şi am venit dacă au nevoie de ajutor, au nevoie de ceva spaţii să le oferim. Atât tot. 

Planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25. După lichidarea incendiului, în clădire au rămas doar anchetatorii, care caută indicii pentru a stabili de la ce anume a pornit focul. Astăzi se va decide când se vor putea întoarce pacienţii în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Numai fum s-a simţit, altceva nimic". Zeci de pacienți evacuați în miez de noapte, după un incendiu izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca