Antena Meniu Search
x

Deputatul UDMR Marko Attila, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu într-un dosar privind restituirea unor imobile

Deputatul UDMR Marko Attila Gabor a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu într-un dosar privind restituirea unor imobile

Prin aceeaşi sentinţă, un alt inculpat din acest dosar, Marosan Tamas, condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare, beneficiază, de asemenea, de suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

În ceea ce îl priveşte pe cel de-al treilea inculpat din acest dosar, Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, Curtea de Apel Ploieşti a menţinut decizia instanţei de fond.

Totodată, magistraţii au dispus, prin sentinţa pronunţată miercuri, să înlăture dispoziţia de confiscare specială a sumei de 1.137.856 lei de la Eparhia Reformată din Ardeal. Instanţa de fond din acest dosar, Judecătoria Buzău, dispusese, în baza vechiului codul penal, prin sentinţa pronunţată în 28 iunie 2012, confiscarea specială a acestei sume de la Eparhia Reformată din Ardeal.

Marko Attila-Gabor a fost condamnat, în 28 iunie 2012, la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Marosan Tamas, reprezentant al Eparhiei Reformate din Ardeal şi Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. Marosan Tamas a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, în timp ce Silviu Clim a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Deputatul UDMR Marko Attila, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare