Antena Meniu Search
x

Video Incident grav într-un poligon din judeţul Sălaj: Nouă militari au fost răniţi, în urma exploziei unei grenade în timpul unui exerciţiu de instruire

Incident grav într-un poligon din judeţul Sălaj, miercuri dimineaţa. Nouă militari, printre care şi un maior, au fost răniţi, în timpul unui exerciţiu de instruire cu aruncare de grenadă, la unitatea din Șimleu Silvaniei.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.10.2023, 14:43

Vezi și

7 din cei 9 răniţi sunt în stare bună, au suferit răni superficiale, care nu le pun viaţa în pericol, au fost duşi la spital doar pentru a le fi evaluată starea de sănătate.

Doi dintre răniţi au plăgi ceva mai grave, atât la nivelul mâinilor, picioarelor, dar şi la nivelul capului, vorbim despre tăieturi destul de adânci  provocate de schijele grenadei. Militarii sunt în stare stabilă, au transmis reprezentanţii spitalului. 

"În Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au ajuns 9 victime, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani. Majoritatea pacienţilor au plăgi penetrante la nivelul membrelor inferioare şi superioare. De asemenea, pacienţii sunt în curs de investigare pentru stabilirea diagnosticului, fiind în acest moment stabili şi conştienţi", se arată în informarea de presă a unităţii spitaliceşti.

Toţi cei nouă pacienţi rămân internaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, fiindu-le acordat fiecăruia inclusiv suport psihologic.

Pe acelaşi subiect

Un militar de 19 ani, rănit cel mai grav

Totul s-a întâmplat în jurul orei 10, când militari ai Batalionului Şimleul Silvaniei participau la un exerciţiu la poligonul din Crasna. Din motive necunoscute până în acest moment, una dintre grenade a explodat foarte aproape de locul în care se aflau militarii.

Cel care coodona exerciţiul a sunat la 112, iar la faţa locului au fost trimise patru ambulanţe, una dintre ele de transport victime multiple, dar şi un elicopter SMURD. Toate victimele au fost transportate la spital. Un militar de 19 ani, care a suferit rănile cele mai grave, a fost preluat de elicopterul SMURD şi a fost transportat la spital. 

E anchetă acum la poligonul de la Crasna, coordonată de procurorii Parchetului Militar Cluj. Aceştia trebuie să stabilească circumstanţele în care s-a produs accidentul, iar mai apoi dacă cineva a greşit sau vorbim de o defecţiune la grenadă pentru că s-a mai întâmplat ca muniţia foarte veche folosită de militari să le facă probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Incident grav într-un poligon din judeţul Sălaj: Nouă militari au fost răniţi, în urma exploziei unei grenade în timpul unui exerciţiu de instruire