Antena Meniu Search
x

INCREDIBIL! ADN-ul electronic va înlocui PAROLELE pe internet

O echipă de cercetători din Marea Britanie a dezvoltat un sistem de identificare a unui utilizator de internet după comportamentul acestuia din mediul online

O echipă de cercetători din Marea Britanie a dezvoltat un sistem de identificare a unui utilizator de internet după comportamentul acestuia din mediul online

Astfel, tehnologia eADN va face posibil accesul la calculator sau la telefonul mobil fără parolă, fiind totodată o bună metodă de a preveni furturile de identitate. Cercetătorii provin de la „Oxford BioChronometrics” şi au reuşit să dezvolte un model capabil să înregistreze inclusiv viteza cu care utilizatorul tastează sau maniera în care acesta manevrează mouse-ul sau felul în care ţine telefonul.

Sistemul cuprinde aşadar 500 de reacţii care pot da naştere unui număr impresionant de combinaţii. Din aceste motive, cercetătorii de la Universitatea din Oxford şi-au descris sistemul ca fiind un adevărat ADN electronic.

„eDNA” este mult prea complex pentru a putea fi falsificat. Utilizatorul este atat de concentrat atunci când foloseşte internetul, încât îi este dificil să nu fie el însuşi în respectivele momente.

Noua tehnologie ar putea fi folosită pentru a securiza accesul la computer sau telefoanele mobile, prin confirmarea identităţii utilizatorului. Astfel, sistemul „eDNA” va putea identifica atunci când clickurile aparţin unui program automat sau a unei persoane reale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » INCREDIBIL! ADN-ul electronic va înlocui PAROLELE pe internet