Antena Meniu Search
x

Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre Regele Mihai! Ce se întâmplă acum la reşedinţa regală din Elveţia

O ţară întreagă este cu gândul la Regele Mihai şi se roagă la Dumnezeu să-i dea putere ca să poată lupta cu boala.

O ţară întreagă este cu gândul la Regele Mihai şi se roagă la Dumnezeu să-i dea putere ca să poată lupta cu boala.

După ce, ieri, consilierul Majestăţii Sale, Michael Flaks, anunţa că sunt ultimele ore sau zile din viaţa Regelui Mihai, iată că astăzi, din Elveţia, de la reşedinţa regală, vin şi veşti mai bune.

Surse apropiate familiei spun că starea Regelui s-a stabilizat şi că, în această dimineaţă, Majestatea Sa chiar a putut mânca.

Pe acelaşi subiect

Cu ce se luptă Regele Mihai

Casa Regală anunţa, în martie 2016, că Regele Mihai a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

De atunci, Regele Mihai s-a aflat în permanenţă sub observaţia medicilor, el urmând un tratament de lungă durată şi fiind internat de mai multe ori în clinica de la Lausanne.

Potrivit medicilor, carcinonul epidermoid este o formă de cancer a unor celule epiteliale, găsite atât în piele cât şi în structura unor organe interne. Poate fi localizat la nivelul esofagului, al plămânilor, al gurii sau buzelor. Este o formă de cancer ce afectează cu precădere persoanele în vârstă, mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei.

În ceea ce priveşte leucemia cronică, aceasta poate fi de două tipuri: leucemia mieloidă cronică sau leucemia limfocitară. Casa regală nu a menţionat despre ce fel de leucemie este vorba, însă, cel mai probabil, ar fi vorba despre leucemia limfocitară.

Leucemia mieloidă cronică (LMC) poate debuta la persoane între 50-60 de ani, însă aceasta nu este asociată cu tumori cum ar fi carcinomul epidermoid, dar acestea nici nu pot fi excluse.

Potrivit medicului conf.dr. Horia Bumbea, de la Spitalul Universitar din București, incidența leucemiei limfocitare cronice (LLC) crește exponențial după vârsta de 80 ani. În 50% din cazuri, LLC nu se tratează, ci doar se ține sub observație. Doar jumătate dintre cazuri necesită tratament, care poate ține sub control evoluția bolii, ani de zile. La pacienții cu LLC se observă o incidență crescută a carcinoamelor, în special digestive.  Aceste forme de cancer apar din cauza unui răspuns imunitar mai slab al organismului, după debutul leucemiei. Tumorile din LLC apar, frecvent, pe tubul digestiv, la colon și stomac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre Regele Mihai! Ce se întâmplă acum la reşedinţa regală din Elveţia