Antena Meniu Search
x

Video Întâlnirile locatarilor din faţa blocului de odinioară s-au mutat pe WhatsApp. Administratorii spun că economisesc nervi şi timp: mai bine de 10 ore pe lună

De pe casa scării pe grupurile online. Întâlnirile locatarilor în faţa blocului au devenit istorie, iar acum proprietarii discută pe grupurile de Whatsapp sau de Facebook orice problemă: de la un loc de parcare ocupat abuziv până la lucrări de reparaţii în spaţiile comune. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.04.2024, 22:26

Vezi și

Cândva printate şi puse la avizier, astfel de anunţuri sunt postate acum direct pe grupurile de Whatsapp sau Facebook ale locatarilor. 

Andreea Milea, reporter Observator: Dacă până acum, pentru rezolvarea problemelor unei asociaţii de locatari, era nevoie de o întâlnire în faţa scării de bloc, acum nu mai este cazul. Proprietarii sunt la un click distanţă de administratorii blocului aşa că pot rezolva aproape orice problemă, direct online. 

Sunt zeci de mii de astfel de grupuri doar ale locuitorilor din Capitală. Locatarii anunţă orice problemă în bloc, dacă se opreşte apa sau gazul ori dacă cineva a ocupat abuziv un loc de parcare. 

Administratorii spun că economisesc nervi şi timp: mai bine de 10 ore pe lună

Pe acelaşi subiect

Această tânără locuieşte într-un bloc din Sectorul 1 unde multe dintre problemele administrative se rezolvă online, de 7 ani. 

Femeie: Spre exemplu, la noi la bloc urmează să facem renovări în faţa blocului şi practic se fac sondaje, se strâng şi bani pe grupul de whatsapp. E mai rapid decât să mergem din usa in usa să intrebăm.

Administrator: Sunt câteva postări în ultimele 24 de ore. S-a postat iniţiativa elaborării unui plan urbanistic zonal în care au fost informaţi oamenii că trebuie să participe. 

Mihai Damian, administrator cartier rezidenţial: Se postează diverse probleme, aşteptăm răspunsurile oamenilor, se fac pool-uri. Se pot face tot felul de informari din partea comitetului executiv, din partea liderului de asociaţie.

Preşedinţii de bloc spun că inclusiv adunările generale le-ar putea face online, doar că legea nu permite

Răzvan Stănescu, preşedinte de bloc: Problema pe care o avem noi în clipa de faţă este că Legislaţia nu ne permite să folosim grupurile de whatsapp pentru anunţarea şi confirmarea şedinţelor de adunare generală. Un lucru care ar fi benefic pentru că pierdem foarte mult timp, din uşă în uşă pentru a strânge semnăturile. Ar fi nemaipomenit pentru că sunt proprietari care de exemplu stau în America şi trebuie să îşi desemneze un alt proprietar să vină aici. 

Pentru alţii, grupurile de cartier sunt şi un pretext pentru socializare şi glume. Însă, uneori, discuţiile între vecini pot degenera şi se ajunge la certuri şi ieşiri dramatice din grup. 

În total în Capitală sunt peste 14.000 de asociaţii de proprietari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Întâlnirile locatarilor din faţa blocului de odinioară s-au mutat pe WhatsApp. Administratorii spun că economisesc nervi şi timp: mai bine de 10 ore pe lună