Antena Meniu Search
x

Video ROMARM și germanii de la Rheinmetall vor construi în România cea mai mare fabrică de pulberi pentru bombe din Europa

Cea mai mare fabrică de muniţie din Europa va fi construită în ţara noastră! Este una dintre temele discutate azi de premierul României cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, sosit în Bucureşti pentru întâlnirea liderilor socialişti europeni. Premierul Marcel Ciolacu şi oficialul german au vorbit la Palatul Victoria şi despre intrarea României în spațiul Schengen cu granițele terestre până la finalul anului.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 06.04.2024, 20:55

Vezi și

La un an de la ultima vizită oficială la Bucureşti, cancelarul Germaniei a revenit în România, la Congresul Socialiștilor Europeni. 

Germania va construi în România o fabrică de pulberi pentru bombe

Vizita liderului german marchează revitalizarea unui sector abandonat la în ultimii 30 de ani - industria de armament. Romarm şi gigantul Rheinmetall din Germania vor construi o fabrică de pulberi pentru proiectile de război - gloanţe, obuze şi rachete.

  • Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Am hotărât să sprijinim achiziția de armament și muniție la nivel mondial și să menținem interdicțiile și sancțiunile impuse Rusiei. Investim mai mult în propria securitate, apărare, în comun că europeni, că nimeni să nu îndrăznească să ne atace.
  • Reporter: Când am putea să vedem fabrica funcţională în România?
  • Marcel Ciolacu, premierul României: Cred că în doi ani, maximum! Va fi cea mai mare fabrică de pulberi din Europa.
  • Florentina Lazăr, reporter Observator: Contractul ar putea fi semnat într-o lună, potrivit unor surse guvernamentale. Ridicarea acestei fabrici de pulberi în țară noastră ar fi o gură de oxigen pentru România și armata română, pentru că în acest moment importăm pulberi din Serbia. De alfel CE a aprobat deja o finanțare de 50 de milioane de euro pentru această fabrică.
  • Radu Oprea, ministrul Economiei: Dacă nu ai pulberea, nu ai un produs complet și din această perspectivă Romarm, compania națională, este interesată să avem în România o capacitate de producție a pulberilor, să nu mai importăm acest produs. Ține și de siguranță națională.
Pe acelaşi subiect

Nemții vor sa facă investiții în construcții și în industria de componente auto

Germania este cel mai important partener comercial al țării noastre și a treia sursa de investiții străine directe cu peste 24 mii de firme funcţionale în România.

  • Marcel Ciolacu, premierul Românei: După ce România a intrat în zona liberă pe cale aeriană, cu sprijinul dumneavoastră vom realiza integrearea completă printro decizie până la sfârșitul anului.

Premierul a anunţat pe Facebook că Olaf Scholz i-a făcut cadou mingea oficială a Euro 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » ROMARM și germanii de la Rheinmetall vor construi în România cea mai mare fabrică de pulberi pentru bombe din Europa