Antena Meniu Search
x

Invazie de ploşniţe în căminele Universităţii din Braşov. Părinţii reclamă conducerea: "Tratează foarte superficial"

Studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov au reclamat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) faptul că în camerele unde sunt cazaţi, în cămine din campusul universităţii, au apărut ploşniţe. DSP face verificări şi urmează a lua măsuri cu privire la acest caz.

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 12:39

Invazie de ploşniţe în căminele Universităţii din Braşov. Părinţii reclamă conducerea: "Tratează foarte superficial"
Invazie de ploşniţe în căminele Universităţii din Braşov. Părinţii reclamă conducerea: "Tratează foarte superficial" - unitbv.ro

DSP Braşov a primit o sesizare care arată că în cămine din campusul Universităţii Transilvania au apărut ploşniţe.

”Ei au fost evacuați din cameră, patru copii redistribuiți în același cămin, în camere diferite. Nici măcar nu s-au gândit că ar fi bine ca ăștia patru să fie puși într-o singură cameră, să fie undeva izolat. Ei au zis că dacă au lăsat toate lucrurile acolo, nu există riscul de a aduce și în alte camere, dar totuși în cameră la ei au ajuns cumva de la cineva, iar în semestrul întâi al acestui an universitar, în camera lor, fiind doar trei în cameră și patru locuri, a fost adus un copil din alt cămin evacuat pentru ploșnițe. Deci problema e de ceva vreme, dar ei nu știu cum să trateze, pentru că tratează foarte superficial. E o problemă care va lua amploare. Deocamdată acasă sper să nu fi adus”, au mărturisit părinţii pentru Radio România Braşov.

Nu se cunoaşte amploare infestării

Conducerea Universității anunţă că zilele următoare vor fi făcute ultimele dezinsecţii, care oricum erau făcute anual.

”Avem o sesizare, din partea unor studenţi, care vizează prezenţa ploşniţelor în cămine. Urmează un control la faţa locului, se va face anchetă care va stabili exact situaţia”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Diana Pop-Goşman. 

Ea a precizat că nu se cunoaşte, deocamdată, care este amploarea fenomenului, verificările urmând a arăta câte cămine din campus sunt afectate de prezenţa insectelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Invazie de ploşniţe în căminele Universităţii din Braşov. Părinţii reclamă conducerea: "Tratează foarte superficial"