Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de 5,5 milioane de euro în Bistriţa pentru o pârtie de doar 300 de metri, bună doar câteva zile pe an. Primar: "Un proiect ratat"

Cinci milioane de euro pentru o pârtie care funcționează pe doar 300 de metri. Atât a plătit municipalitatea din Bistriţa pentru pârtia Cocoș care se află în apropierea oraşului. Ceea ce se dorea a fi raiul celor împătimiți de sporturile de iarnă s-a ales a fi în schimb doar o pârtie de 300 de metri, funcțională doar câteva zile pe an.

de Redactia Observator

la 17.01.2024, 08:28

Vezi și

Pârtia se află la o altitudine de doar 680 de metri şi are parte rar de zăpada necesară pentru schi, astfel că din cei 1.300 de metri se poate schia doar pe 300. Suficient pentru bucuria copiilor, dar nu şi pentru schiorii cu experiență.

Pârtia, bună doar pentru începători

"Anul trecut municipalitatea a dechis pârtia mică abia în 10 februarie şi a funcţionat cu mici intermitenţe doar până la finele lunii respective", transmite Raimond Petruț, corespondent Observator.

Ce îi lipseşte? "Lungimea, da şi panta. E panta foarte mică. E pentru începători", se plânge un bărbat. Întrebat dacă era bună să fie mai lungă, acesta răspunde: "Ooo, măcar până la jumătate cel puţin, să fie cam 900, 1.000 de metri".

Pe acelaşi subiect

Pârtia a costat 5,5 milioane de euro, bani proveniţi din bugetul municipiului Bistriţa. A fost inaugurată în 2018, dar a funcţionat foarte rar, pentru că la altitudini joase zăpada bună de schi se aşterne rar. Și edilul actual recunoaște că investiția a fost una păguboasă pentru bugetul local și inutilă pentru oamenii care iubesc sporturile de iarnă.

Primar: "E un proiect ratat"

"Pârtia mare e tot acolo în aceaşi situaţie ca anii trecuţi. Vremea nu e de natură să ne încurajeze de aceea nici nu am mai încurajat investiţii în pârtia mare. E un proiect ratat", a declarat Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.

S-au găsit însă alte soluţii pentru ca pârtia să aibă o întrebuințare, dar nu pe timpul iernii, însă. "Gândim alte proiecte acolo cum ar fi o sanie de vară. Am dat drumul la o documentaţie, o sanie de vară", adaugă Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Investiţie de 5,5 milioane de euro în Bistriţa pentru o pârtie de doar 300 de metri, bună doar câteva zile pe an. Primar: "Un proiect ratat"