Antena Meniu Search
x
LIVE

Ionel Arsene, cercetat de DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă

Ionel Arsene este cercetat de către procurorii DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă.

la 14.02.2018, 15:49
Ionel Arsene, cercetat de DNA într-un alt dosar de trafic de influenţă - Sursă: Hepta

Fostul deputat Ionel Arsene, preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Neamţ, este cercetat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar de trafic de influenţă.

Acesta este acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române, pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Procurorii DNA au anunţat, miercuri, că s-a dispus urmărirea penală a lui Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Neamţ pentru trafic de influenţă.

Arsene este acuzat că, în 31 iulie 2015, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

”În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel şi-a exercitat influenţa asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei anterior menţionată, demersuri rămase însă fără rezultat”, anunţă DNA.

Ionel Arsene este arestat preventiv într-un alt dosar de trafic de influenţă, el fiind suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ prin ordin al prefectului.

Sursă: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ionel Arsene, cercetat de DNA într-un nou dosar de trafic de influenţă