Antena Meniu Search
x

Update ÎPS Calinic, infectat cu Covid-19. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților urmează un ”tratament medical și proceduri specifice”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, este bolnav de Covid dar nu este spitalizat. Anunțul a fost făcut de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, după ce în presa locală au apărut informații conform cărora ÎPS Calinic s-ar afla internat în stare gravă într-un spital din Iași.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.09.2021, 15:45

ÎPS Calinic, internat cu o formă gravă de Covid-19, la Iași. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost intubat
ÎPS Calinic, internat cu o formă gravă de Covid-19, la Iași. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost intubat

UPDATE 15.30: În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

- La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

- Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: monahi si monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă.

Mâna dreaptă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic a murit de Covid-19

Pe 17 septembrie, șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, preotul călugăr David Oprea, a murit în urma complicațiilor produse de Covid-19. David Oprea avea 47 de ani și nu era vaccinat. El a fost confirmat cu Covid la începutul lunii și a fost internat în secția Boli Infecțioase și ulterior la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu o formă gravă a bolii.

La solicitarea familiei, David Oprea a fost transferat, intubat, la Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, unde a murit după câteva zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ÎPS Calinic, infectat cu Covid-19. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților urmează un ”tratament medical și proceduri specifice”