Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ÎPS Teodosie: Credincioşii nu vor accepta alte restricții de Crăciun. Tristețea e un început de boală

Credincioșii nu vor accepta alte restricții impuse de autorități de Crăciun, spune ÎPS Teodosie, care a vorbit despre condițiile în care s-a desfășurat pelerinajul de la Peșterea Sf. Andrei și a amintit despre autonomia Bisericii față de stat.

de Ana Maria Ghiarasim

la 01.12.2020 , 13:28

ÎPS Teodosie: Credincioşii nu vor accepta alte restricții de Crăciun. Tristețea e un început de boală ÎPS Teodosie: Credincioşii nu vor accepta alte restricții de Crăciun. Tristețea e un început de boală - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

ÎPS Teodosie a făcut, luni seară, la Antena 3 un apel către Guvern să nu restricționeze activitățile religioase în numele pandemiei de coronavirus.

„Închiderea Bisericii aduce tristețe, tristețea este început de boală. Omul care este vesel este și sănătos. Putem păstra regulile sanitare în Biserici. Ne-a fost încălcată autonomia față de stat, dreptul la religiozitate. Fac un apel, nu cu revoltă, ci cu sinceritate și obiectivitate. Vorbesc în numele credincioșilor, eu nu caut binele meu, caut binele tuturor și binele tuturor este a ne manifestă înaintea lui Dumnezeu pentru că sufletul este mai important decât trupul. Îmbolnăvești sufletul, îmbolnăvești și trupul. Toată Evanghelia abundă în asemenea exemple”, a declarat ÎPS Teodosie.

Întrebat, apoi, dacă credincioşii vor accepta alte restricţii impuse şi de Crăciun, ÎPS Teodosie a răspuns: 

Articolul continuă după reclamă

"Nu vor accepta, pentru că închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală. Omul care este vesel este şi sănătos şi noi putem să păstrăm aceste reguli sanitare în biserici, chiar dacă suntem puţini mai mulţi, dar nu suntem afară, să răcim. Si, trebuie să rămânem cu autonomia noastră. Biserica are automonie faţă de stat”, a spus IPS Teodosie.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie: Credincioşii nu vor accepta alte restricții de Crăciun. Tristețea e un început de boală