Antena Meniu Search
x

IPS Teodosie, despre maşinile de lux folosite de preoți: "Și eu merg, dar nu-s ale mele. Nu cred că vă afectează dacă unii preoți au mașini scumpe"

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că unii rpeoți, printre care și el, se deplasează folosind mașini de lux, însă acestea nu le aparțin, ci "se oferă".

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 18:14

Vezi și

Într-un interviu acordat postului Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a explicat că mașinile de lux folosite de preoți, inclusiv de el, pentru deplasări, ”se oferă” și nu le aparțin.

”Da, sunt unii care lucrează și în afara preoției, și unora li se pune și această dorință, destul de deșartă, să aibă mașină mai de lux, mai scumpă. Și eu merg cu mașini din astea, dar nu-s ale mele. Se oferă! Că eu n-am mașină personală”, a explicat arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, potrivit Ziua de Constanța. ”Nu trebuie să rămâneți cu grija lor. Să purtați întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoți au mașini scumpe”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

ÎPS Teodosie consideră că preoţii trebuie să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute 

“E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să...şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a explicat Arhiepiscopului Tomisului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie, despre maşinile de lux folosite de preoți: "Și eu merg, dar nu-s ale mele. Nu cred că vă afectează dacă unii preoți au mașini scumpe"