Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie instituie post prin ordin. Toţi credincioşii din Constanţa, puşi să postească timp de 3 zile şi să se roage pentru el

În pragul şedinţei Sfântului Sinod, în care Înalt Preasfinţitul Teodosie va fi judecat pentru "răzvrătire", prelatul a invitat credincioşii la trei zile de post. Acestea ar fi fost cerute chiar de credincioşi pentru "împlinirea dorinţei de pace şi descoperirea adevărului". În realitate, spun gurile rele, Înalt Preasfinţitului Teodosie ar face astfel presiuni pentru ridicarea Arhiepiscopia Tomisului la rang de Mitropolie în condiţiile în care Patriarhia a spus, în nenumărate rânduri, că acest lucru nu este posibil.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 26.02.2024, 18:57

Vezi și

"Miercuri, joi şi vineri să avem post şi rugăciune cât mai intensă", a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Trei zile de post şi rugăciune în toate mânăstirile şi bisericile din judeţul Constanţa. Este ordinul dat de Înalt Preasfinţitul Teodosie, pentru a susţine ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie. "Rugaţi-vă ca ţinutul acesta al Dobrogei, care are istoria cea mai veche, să fie luat în seamă, nu acum, când va vrea bunul Dumnezeu", a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Transformarea Arhiepiscopiei Tomisului în Mitropolie ar însemna şi avansarea lui Teodosie la rang de mitropolit

Arhiepiscopia Tomisului spune că cele 3 zile de slujbe speciale şi post au fost instituite la solicitarea credincioşilor pentru impinirea dorinţei de pace rânduială şi descoperirea adevărului. Rugăminte sau ordin, cert este că mesajul nu a ajuns la toţi credincioşii. Cele trei zile de post nu sunt însă alese întâmplător. Joi va avea loc o şedinţă a Sfântului Sinod în care Arhiepiscopul Tomisului va fi judecat pentru răzvrătire şi indisciplină, după presiunile făcute pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului.

Transformarea Arhiepiscopiei Tomisului în Mitropolie ar însemna şi avansarea lui Teodosie la rang de mitropolit. Propunerea a fost însă mereu respinsă. Nici ultima decizie nu a rămas fără reacţii: Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a postat pe un site de socializare un vers din Biblie cu referire la Arhiepiscopul Tomisului. Replica lui Teodosie a venit imediat. Înalt Preasfinţitul i-a cerut să justifice de ce a modificat textul Bibliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie instituie post prin ordin. Toţi credincioşii din Constanţa, puşi să postească timp de 3 zile şi să se roage pentru el