Antena Meniu Search
x

Video Judecătoarea Ancuţa Popoviciu ar putea fi pedepsită pentru gafele din cazul Vlad Pascu. "Ar însemna o a doua şansă pentru acest proces"

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu e la un pas de a fi suspendată din funcţie. La prima înfăţişare, magistratul a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Între timp, în şedinţa de astăzi, a decis ca Pascu să rămână în arest preventiv. Decizia a fost deja contestată de avocaţii individului care a ucis doi tineri la 2 Mai după ce s-a urcat drogat la volan. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 16.04.2024, 19:11

Vezi și

La primul termen, magistrata Ioana Ancuța Popoviciu aduce lacrimi amare în ochii părinţilor celor ucişi de Vlad Pascu.

Cu seninătate, întreabă dacă în sală este prezent şi Sebi, tânărul care a murit pe marginea drumului din localitatea 2 Mai. A doua zi, Inspecţia Judiciare s-a autosezizat şi a început cercetarea disciplinară a judecătoarei. Astăzi, după aproape două luni, Inspecţia Judiciară propune Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcţie. 

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu ar putea fi suspendată din funcţie

Bianca Iacob, reporter Observator: La nici 24 de ore după ce a fost emisă, propunerea de suspendare intră pe ordinea de zi a secţiei de judecători de la Consiliului Superior al Magistraturii. Inspectorii judiciari notează că dacă magistratul ar rămâne în funcţie ar putea să nu fie imparţial în proces. O primă decizie ar putea fi luată mâine, după şedinţa publică de la ora 10 dimineaţa.

Pe acelaşi subiect

Adrian Cuculis, avocat: Asta ar însemna o a doua şansă pentru acest proces care, din prisma tuturor, cred că a plecat destul de găunos. Atâta vreme cât la ultimul termen, acum două săptămâni, ultimul cuvânt al magistratului a fost: "dacă doriţi să veniţi în sala de judecată".

Şedinţele de judecată au adus noi lovituri pentru părinţii îndoliaţi. În timp ce strângea la piept poza lui Sebi, tatăl e întrebat de aceeaşi judecătoare cine este. Rudele au cerut imediat strămutarea dosarului. La începutul lunii aprilie, însă, Curtea de Apel Constanţa le respinge cererea. La o nouă înfăţişare, magistratul decide să nu schimbe încadrarea din ucidere din culpă în omor calificat, aşa cum voiau rudele. 

Avocaţii lui Pascu au cerut să fie judecat în arest la domiciliu

Azi, în schimb, la un nou termen în care avocaţii lui Vlad Pascu cereau să fie lăsat în arest la domiciliu, judecătoarea a decis să rămână în arest preventiv. 

Alin Trandafirescu, avocatul lui Vlad Pascu: Noi apreciem că o măsură preventivă după opt luni de zile a atins un termen rezonabil. 

Măsura a fost deja contestată şi se va judeca mâine la Tribunalul Constanţa. Mai mulţi studenţi la drept s-au strâns azi să ceară dreptate pentru tinerii ucişi în 2 Mai. 

Studentă: Noi ne dorim ca doamna judecător să studieze atent dosarul şi să se pronunţe corect. 

Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoria Mangalia din martie 2022. Anul trecut, în luna mai, a fost sancţionată cu avertisment de Consiliul Superior al Magistraturii pentru rea credinţă, gravă neglijenţă şi soluţionarea cu întârziere a unor cazuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Judecătoarea Ancuţa Popoviciu ar putea fi pedepsită pentru gafele din cazul Vlad Pascu. "Ar însemna o a doua şansă pentru acest proces"