Antena Meniu Search
x

Jumătate de kg de cannabis, găsit în rucsacul unui minor de 14 ani. Băiatul ar fi furat droguri de 6.000 de lei dintr-un apartament din Bucureşti

Drogurile furate săptămâna trecută dintr-un apartament din București au fost găsite de polițiști în rucsacul unui copil de 14 ani. Acesta și încă un suspect au fost reținuți în dosarul de tâlhărie calificată și trafic de droguri de mare risc.

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 18:16

Jumătate de kg de cannabis, găsit în rucsacul unui minor de 14 ani. Băiatul ar fi furat droguri de 6.000 de lei dintr-un apartament din Bucureşti
Jumătate de kg de cannabis, găsit în rucsacul unui minor de 14 ani. Băiatul ar fi furat droguri de 6.000 de lei dintr-un apartament din Bucureşti - Shutterstock

Potrivit IGPR, în urma cercetărilor făcute de polițiștii BCCO și ai Secției 9, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, s-a dispus, luni și marți, reținerea a încă două persoane bănuite (dintre care una minoră), cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și trafic de droguri de mare risc.

„Persoana cercetată minoră (14 ani) a fost depistată, în municipiul București, în timp ce ar fi avut asupra sa, într-un rucsac, cantitatea de droguri sustrasă prin violență, la data de 8 februarie 2024, de la unul dintre cercetații în cauză, respectiv, 133 de comprimate și fragmente comprimate ecstasy, aproximativ 500 de grame de canabis și 30 de comprimate care conțin alprazolam”, arată polițiștii.

Tinerii ar fi pătruns cu o macetă prin geamul unui apartament

Marți, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor doi pentru 30 de zile. Poliția precizează că persoana cercetată minoră a fost expertizată din punct de vedere medico-legal, în vederea stabilirii discernământului.

Polițiștii anunțau în urmă cu câteva zile că, în seara de 8 februarie 2024, în baza unei înțelegeri prealabile, două dintre persoanele cercetate și o altă persoană (cercetată în lipsă), având asupra lor o macetă, ar fi pătruns prin spargerea unui geam într-un apartament din București, locuit de cea de-a treia persoană și, după ce ar fi amenințat-o cu acte de violență, i-ar fi furate o cantitate de droguri de mare risc, aproximativ 6.000 de lei, precum și câteva obiecte vestimentare.

Pe parcursul cercetării la fața locului, în apartamentul celei de-a treia persoane, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare risc, deținute de acesta în scopul comercializării. Procurorii DIICOT au dispus sâmbătă reținerea a 3 persoane, care ulterior au fost arestate preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Jumătate de kg de cannabis, găsit în rucsacul unui minor de 14 ani. Băiatul ar fi furat droguri de 6.000 de lei dintr-un apartament din Bucureşti