Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Juniorii noştri, campionii lumii. Aur şi argint pentru România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

de Redactia Observator

la 12.12.2016 , 17:46

Juniorii noştri, campionii lumii. Aur şi argint pentru România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Lotul de juniori al României a luat o medalie de aur şi cinci de argint la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, care s-a desfăşurat în perioada 2-11 decembrie, în Bali (Indonezia), anunţă, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Sergiu Petruşca, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” din Bistriţa a obţinut medalia de aur, iar Miruna Ioana Belciu (clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Bianca Petrescu şi Maria Ioana Popa (clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi), Ioana Daria Radu (clasa a X-a la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Bucureşti), respectiv Răzvan Ovidiu Hârşan (clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti) medalii de argint. Pentru Miruna Ioana Belciu este a doua medalie de argint, prima fiind obţinută la ediţia din 2015, potrivit MENCS. 

La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Juniorii noştri, campionii lumii. Aur şi argint pentru România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe