Antena Meniu Search
x

Video Kira Frolu, tânăra pianistă româncă ce concertează pe marile scene ale lumii, vrea să-i ajute pe copii să-i calce pe urme

Kira Frolu, o pianistă româncă, absolventă a Academiei Regale de Muzică din Londra, încearcă să ofere tinerilor muzicieni de la noi o şansă în carieră. Este o iniţiativă demnă de lăudat venită din partea unui copil care a muncit din greu să ajungă pe marile scene internaţionale.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 19:28

Vezi și

La doar 22 de ani, Kira Frolu este unul dintre marii artişti cu care România se laudă peste hotare. Pasionată de mică de muzică, tânăra a devenit un pianist celebru care încântă publicul de pe marile scene ale lumii. Însă visul fetei nu este doar să cânte. Ea îşi doreşte să-i ajute şi pe alţii să pătrundă în lumea magică a pianului şi să aibă o carieră de succes. A decis astfel să ofere o şansă copiilor talentaţi din România care nu au posibilităţi financiare pentru a studia în străinătate. Aşa a apărut proiectul Piano Star - un concurs cu juriu internaţional care oferă burse celor mai talentaţi artişti.

"Mi-a fost destul de greu să-mi gasesc drumul pe care îl am acum pentru că nu provin din familii de muzicieni şi voiam ca şi copiii de acasă care îşi doresc să urmeze această carieră să devina pianişti să aiba un drum poate mai uşor. Avem două fete care au dat audiţie la şcoala Purcell şi Teodora a intrat şi urmează să studieze din septembrie şi aceste schimburi de experienţe sunt foarte bune pentru muzicieni", a declarat Kira Frolu, pianistă.

"Concursul Piano Stars mi-a deschis foarte multe uşi, am învăţat multe lucruri noi. Am dat audiţia la Purcell, dar încă mai am de învăţat şi probabil că o să dau audiţia şi la anul", a declarat Daria Vasile, pianistă. Kira Frolu a început să studieze pianul la vârsta de 6 ani, iar la doar 14 ani debuta alături de Orchestra Filarmonică din Bacău. Au urmat apoi concerte alături de orchestre din Marea Britanie, polonia, Germania sau Ucraina. Studiile muzicale le-a început în ţară, iar la vârsta de 15 ani a plecat la Londra.

"La Londra am învăţat foarte multe despre ce înseamnă cu adevărat să fii artist şi nu neapărat elev la şcoala de muzică", a declarat Kira Frolu, pianistă. Kira Frolu cântă pe marile scene ale Europei, dar susţine multe concerte şi în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Kira Frolu, tânăra pianistă româncă ce concertează pe marile scene ale lumii, vrea să-i ajute pe copii să-i calce pe urme