Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: "Va fi furnizat către toate statele membre". VIDEO

Klaus Iohannis a anunțat că vaccinul anti-Covid va fi livrat către toate statele membre, imediat ce va fi disponibil. Președintele a precizat, însă, că este nevoie de creşterea finanţării, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 30.10.2020, 12:10

Vezi și
  • Președintele a anunțat că vaccinul va fi livrat imediat ce va fi disponibil
  • El a precizat că este nevoie de creșterea finanțării.

Klaus Iohannis, președintele României: "Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei, iar dacă ne uităm la cifrele raportate zilnic, observăm că se înregistrează recorduri negative în majoritatea ţărilor europene. În această seară vom aborda elemente relevante din perspectiva gestionării coordonate a pandemiei de COVID-19, cu accent pe stadiul achiziţionării de medicamente necesare tratamentului, procesul de achiziţie de vaccinuri, strategiile de testare, recunoaşterea reciprocă a testelor, abordarea privind carantina şi urmărirea contactelor transfrontaliere. Un alt subiect important al videoconferinţei din această seară îl reprezintă măsurile specifice legate de testare, izolare şi carantină, precum şi de strategia vaccinurilor la nivelul statelor membre. Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre. Este însă nevoie – şi voi sublinia acest lucru - de creşterea finanţării disponibile în cadrul Instrumentului pentru Sprijin de Urgenţă, pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri".

Președintele a făcut aceste declarații înainte de participarea la videoconferinţa cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: "Va fi furnizat către toate statele membre". VIDEO