Meniu LIVE
Search
x

Klaus Iohannis, despre creșterea salariilor și a pensiilor: "Trebuie să aşteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este"

Klaus Iohannis a explicat, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, de ce nu consideră oportună creșterea pensiilor și a salariilor profesorilor, în această perioadă. "Chiar dacă ne dorim ca aceste creşteri să intre în vigoare, trebuie să aşteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este", a spus președintele.

De Daniel Murărescu la 23.09.2020, 18:52
  • Președintele a acuzat PSD de iresponsabilitate
  • "Suntem în pandemie, in criză economică", a declarat Iohannis
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Președintele a afirmat că unii politicieni s-au folosit de majoritatea din Parlament "pentru a promova tot felul de legi electoraliste și populiste știind foarte bine că sunt inaplicabile în această situație de criză majoră, când bugetul este pus sub presiune".

"Am remarcat multe proiecte electorale bune. Am văzut însă și cum unii competitori recurg la obișnuitele lor tactici retrograde. Sunt politicieni care încă mai cred că oamenii pot fi mințiți, în timp ce bugetele locale sunt risipite iar comunitățile stagnează în subdezvoltare. Mai mult, aceiași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în Parlament, încă, pentru a promova tot felul de legi electoraliste și populiste știind foarte bine că sunt inaplicabile în această situație de criză majoră, când bugetul este pus sub presiune", a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis

Trebuie să aşteptăm momentul prielnic

Referitor la creșterea salariilor și a pensiilor, președintele a precizat că își dorește aceste majorări, însă trebuie ținut cont de contextul în care se află România. "Suntem în pandemie, in criză economică şi bugetul de stat e deja sub presiuni uriaşe", a spus Iohannis.

"Este de dorit să crească pensiile, să crească salariile profesorilor sau să primească un bonus. Sunt lucruri pe care şi eu mi le doresc şi Guvernul şi deja unele lucruri s-au petrecut. Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ţinem cont de contextul în care ne aflăm – suntem în pandemie, in criză economică şi bugetul de stat e deja sub presiuni uriaşe. Ceea ce a adoptat ieri Parlamentul, unde un PSD iresponsabil are încă majoritate, a împovărat bugetul pe anul viitor cu 6% din PIB. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru a da în această zonă, ori de peste tot banii au fost deja reduşi la un minim. Chiar dacă ne dorim ca aceste creşteri să intre în vigoare, trebuie să aşteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este", a răspuns preşedintele, întrebat dacă va promulga legea creşterii salariilor profesorilor cu 25% şi cu 40% a punctului de pensie.

Citește și: Klaus Iohannis: "Va încurajez, dragi români, mergeți la vot în număr cât mai mare" (Video)

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, despre creșterea salariilor și a pensiilor: "Trebuie să aşteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este"