Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis cere demisii în urma crimelor de la Caracal: ”sunt obligatorii”

Klaus Iohannis a cerut vineri seară demisia celor implicați în ancheta de la Caracal și au gestionat greșit acest caz. ”Demisiile sunt obligatorii”, a spus Președintele.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 26.07.2019, 23:44

Klaus Iohannis într-o conferință de presă
Klaus Iohannis cere demisia celor care au gestionat greșit cazul criminalului din Caracal - Mediafax Foto via Hepta

Klaus Iohannis a cerut vineri seară demisia celor implicați în ancheta de la Caracal și au gestionat greșit acest caz. ”Demisiile sunt obligatorii”, a spus Președintele.

Klaus Iohannis a făcut anunțul într-o postare pe Facebook, în care, pe lângă cererea demisiilor, a transmis că a cerut și un raport Ministrului de Interne și șefului STS privind cazul de la Caracal.

”Demisiile tuturor celor care au gestionat greșit cazul de la Caracal, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente. Cât timp corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă. Am cerut ministrului de interne și directorului STS ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și la ședința CSAT de marți aștept să-mi prezinte un prim raport asupra acestui caz”, a spus Klaus Iohannis.

Tot vineri seară, și Viorica Dăncilă a cerut demisia șefului Poliției Române, a prefectului de Olt și a șefului IPJ Olt, în urma crimelor de la Caracal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis cere demisii în urma crimelor de la Caracal: ”sunt obligatorii”