Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, la deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Matematică: "Să lucrăm pentru a îmbunătăţi calitatea predării matematicii"

Klaus Iohannis a participat la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care se desfăşoară în perioada 3-14 iulie. Preşedintele a precizat că este important să se lucreze activ a îmbunătăţi calitatea predării matematicii.

Klaus Iohannis a participat la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care se desfăşoară în perioada 3-14 iulie.

Preşedintele a precizat că este important să se lucreze activ a îmbunătăţi calitatea predării matematicii pentru cât mai mulţi copii. De asemenea, Iohannis a precizat că ţara noastră este onorată pentru găzduirea Olimpiadei.

"Găzduirea la Cluj-Napoca a Olimpiadei Internaţionale de Matematică este cu atât mai importantă cu cât România a organizat, în 1959, prima ediţie a competiţiei. Atunci au participat doar şapte ţări. Astăzi, cu peste 100 de state participante, acest eveniment este o întrecere în inteligenţă şi creativitate, devenind un for care permite tinerilor talentaţi din întreaga lume să demonstreze de ce este capabilă mintea umană atunci când este pusă la încercare”, a susţinut Klaus Iohannis în alocuţiunea sa de la Cluj-Napoca, la ceremonia oficială de deschidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, la deschiderea Olimpiadei Internaţionale de Matematică: "Să lucrăm pentru a îmbunătăţi calitatea predării matematicii"