Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe după moartea Reginei Elisabeta a II-a: ''A modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii''

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi seară, un mesaj de condoleanţe, după decesul Reginei Elisabeta. ''Domnia Majestăţii Sale a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public'', a transmis preşedintele.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 21:14

- Profimedia Images; Hepta

''Sincere condoleanţe la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestăţii Sale, care s-a întins pe parcursul a 7 decenii, a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public'', a transmis, Iohannis, joi seară, într-un mesaj pe Twitter.  

Şeful statului a afirmat că ''românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală''.

Casa Regală a României, reacţie după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Majestatea Sa Margareta a României a aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, anunţă Biroul de presă al Custodelui Coroanei.

Pe acelaşi subiect

''Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord'', a transmis Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regina s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie.

Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea. Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbise în fața camerelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe după moartea Reginei Elisabeta a II-a: ''A modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii''