Antena Meniu Search
x

Casa Regală a României, reacţie după moartea Reginei Elisabeta a II-a: Am aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice

Majestatea Sa Margareta a României a aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, anunţă Biroul de presă al Custodelui Coroanei.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 21:44

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a - Profimedia Images

''Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord'', a transmis Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

Regina Elisabeta a II-a şi Regele Mihai I, ambii descendenţi ai Reginei Victoria, "au fost legaţi întreaga viaţă prin afecţiune, admiraţie şi prietenie", se arată în comunicat.

"Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieţi, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală şi curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viaţa Familiei Regale române şi a păstrat o neîntreruptă legătură de familie. După dispariţia Regelui Mihai şi a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referinţă fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv şi instituţional", subliniază sursa citată.

Custodele Coroanei, Margareta, a trimis o scrisoare noului suveran britanic. "Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale şi profunde surse de inspiraţie", precizează Casa Regală.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham, după ce în cursul zilei starea ei de sănătate s-a deteriorat. Regina s-a stins la Castelul Balmoral din Scoția. Fusese plasată sub supraveghere medicală, iar ultimele clipe le-a petrecut în liniște și seninătate, alături de familie.

Fiul ei, Prințul Charles, va prelua tronul Regatului Unit și va deveni Regele Charles al III-lea. Ultima apariție publică a Reginei a fost pe 6 septembrie 2022, atunci când i-a cerut noului lider al Partidului Conservator, Liz Truss, să formeze un nou Guvern. Regina părea într-o stare de spirit bună și chiar zâmbise în fața camerelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Casa Regală a României, reacţie după moartea Reginei Elisabeta a II-a: Am aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice