Antena Meniu Search
x

Laura Codruţa Kovesi şi adjunctul său, Marius Iacob vor fi audiaţi în 21 martie, la CSM

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi adjunctul său, Marius Iacob, vor fi audiaţi în 21 martie în secţia pentru procuri a CSM.

Laura Codruţa Kovesi şi adjunctul său, Marius Iacob vor fi audiaţi în 21 martie la CSM - Sursă: Hepta

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi şi adjunctul său, Marius Iacob, vor fi audiaţi în 21 martie în secţia pentru procuri a Consiliului Superior al Magistraturii , în după ce Inspecţia Judiciară a început, în ianuarie, acţiuni disciplinare în cazul lor.

Şefa DNA şi adjunctul său vor fi audiaţi miercuri, de la ora 12.00, la CSM.

Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară în cazul procurorului şef al DNA, Laura Coduţa Kovesi, care este acuzată de trei abateri disciplinare. O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA.

Procurorului şef al DNA i se impută, între altele, manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu.

O acţiune similară a fost declanşată şi în cazul lui Marius Iacob, procuror-şef adjunct al DNA, pentru "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa..” constând  în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declaraţie de abţinere, deşi se afla, în mod vădit, în situaţia de incompatibilitate prevăzută de art. 64 alin.1 lit. f, cu referire la art. 65  alin.1 şi art. 66 Cod procedură penală".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Laura Codruţa Kovesi şi adjunctul său, Marius Iacob vor fi audiaţi în 21 martie, la CSM