Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video La ce trebuie să fim atenţi de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. Ce spun credinţele populare despre Sf. Maria

Sărbătoare mare, astăzi, în milioane de case! De naşterea Maicii Domnului creştinii au fost la biserici, iar sărbătoriţii şi-au invitat familiile la o masă festivă. 

de Angela Bertea

la 08.09.2024 , 20:14

Ziua a început cum nu se poate mai bine pentru sărbătoritele zilei. Maria Nechita a fost una dintre ele. La masa festivă, a fost înconjurată de cei dragi şi a mai adăugat încă o filă în albumul cu amintiri frumoase. "Încercăm să adunăm toată familia să ne sărbătorim, pe lângă mine mai sunt şi alte Marii în familie", a declarat Maria Nechita

Nu toate sărbătoritele au avut mult timp de petrecere, însă. "Din păcate, azi m-a prins petrecând prin muncă, deocamdată. Pe seară, să aşteptăm invitaţii, familia, să petrecem frumos. Un pahar de şampanie, o felie de tort, un grătărel", a mărturisit o altă sărbătorită.

Ce tradiţii se respectă de Sf. Maria

Vezi și

Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului a fost vestită azi-dimineaţă de clopotele bisericilor care au fost pline de credincioşi. Conform credinţei populare, se fac pomeni în memoria strămoşilor şi, mai ales, se aleg strugurii cei mai copţi la momentul acesta. O reminescenţă a vechiului cult agrar, în care se aduceau ofrande. În Bucovina, se dau ca pomană faguri de miere. Mierea fiind aliment sacru. 

Pe acelaşi subiect

"Este numită şi Maica îngerilor şi Maica durerilor şi Măcuţa noastră a tuturor. Ţara noastră este ţara Maicii Domnului, este ca şi sfântul munte. este grădina Maicii Domnului şi pentru noi este o mare bucurie", explică Nicolae Horga, preot.

Cum a fost ziua de astăzi, aşa va fi şi toamna

Credinţele populare spun că trebuie să fim atenţi de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului - cum a fost ziua de astăzi, aşa va fi şi toamna. Mâine urmează să fie cinstiţi sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Maicii Domnului.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » La ce trebuie să fim atenţi de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. Ce spun credinţele populare despre Sf. Maria