Antena Meniu Search
x

La doar zece ani, a cucerit varful Ararat din Turcia

A doborat un record mondial, dupa o expeditie pe muntele Ararat, cel mai inalt din Turcia. La doar 10 ani, Geta Popescu este cel mai tanar om care a cucerit varful de peste 5.000 metri

Vezi și

Geta Popescu s-a bucurat de multe reusite, insa nicio competitie nu i-a oferit aceleasi satisfactii ca alpinismul clasic. Dupa antrenamente zilnice in salile de escalada, copila de 10 ani si-a convins parintii ca este pregatita sa cucereasca muntii. "Practica escalada la nivel de peformanta, este in lotul national de copii si, normal, a venit provocarea de a merge in muntii inalti", a spus tatal fetei.

Primele trasee i s-au parut usoare. "Am fost pe Varful Postavarul si de atunci mi-a placut si am vrut sa merg pe munti”, a marturisit copila. La patru ani a escaladat primul munte.

Geta a avut-o ca mentor si antrenoare pe sora ei, alpinista Crina Coco Popescu. Indragostite de munti, cele doua fete au decis sa urce, impreuna, la peste 5000 de metri altitudine, pe Varful Ararat. Bucuria au impartit-o cu tatal lor, dupa o ascensiune de patru zile. "Ma bucur foarte mult pentru ea si ma bucur ca face ce ii place, ce isi doreste, si a vrut sa ajunga acolo. Recordul nu e atat de important", a spus Crina.

Pana acum, recordul i-a apartinut Crinei, care avea 12 ani jumatate cand a reusit sa urce pe cel mai inalt munte din Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » La doar zece ani, a cucerit varful Ararat din Turcia