Antena Meniu Search
x

Video Laura Laurenţiu, despre scandalul cu Jamila şi eclerul la tavă: "I-am spus că nu îi cer nimic altceva decât să schimbe titlul. După două zile a scris o postare în care m-a jignit"

Jamila, celebra vloggeriţă culinară, a pierdut prima bătălie a eclerului la tavă. Tribunalul Bucureşti a considerat că procesul pe care l-a deschis împotriva altei pasionate de gastronomie, faimoasă şi ea pe youtube, nu este justificat. Scandalul între cele două a pornit chiar de la prezentarea reţetei de prăjitură.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 15.10.2021, 21:16

Vezi și

Două videoclipuri, două prăjituri şi un titlu aproape identic. Din acest motiv au ajuns două dintre cele mai cunoscute vloggeriţe culinare... la cuţite. Totul a început după ce Jamila, care are peste 1 milion şi jumătate de abonaţi pe youtube, a publicat o reţetă de ecler la tavă. Videoclipul i-a fost raportat de Laura Laurenţiu, care se ocupă şi ea de gastronomie şi are aproape 200.000 de urmăritori. Motivul? Jamila ar fi copiat titlul unui material făcut de Laura Laurenţiu în urmă cu 3 ani.

Laura Laurenţiu, blogger culinar: Nu am raportat doar acest clip ci încă două, care aveau titluri asemănătoare, dar nu identice. Măsura luată de YouTube a fost că a restricţionat doar videoclipul doamnei, care avea titlu identic cu al meu: "Prăjitura Ecler la Tavă".    

S-au luat de la un ecler la tavă

Răspunsul a venit rapid. 

Pe acelaşi subiect

Laura Laurenţiu, blogger culinar: Ea m-a contactat în mesaj privat. I-am spus în acel mesaj privat că nu îi cer nimic altceva decât să schimbe titlul. Răspunsul dumneaei a fost că voi vorbi, urmează să fiu contactată, voi vorbi cu avocaţii dânsei. A scris după două zile o postare pe facebook în care m-a jignit în diverse moduri, mi-a spus că îi fac mizerii, sunt josnică, sunt mizerabilă, invidioasă...     

Aşa că şi Laura Laurenţiu a scris o postare pe Facebook. Iar de pe internet, scandalul s-a mutat în instanţă. În 2019, Jamila a deschis un proces în care îşi acuza rivala, printre altele, că restricţionarea videoclipului a făcut-o să piardă un contract de publicitate şi că i-ar fi fost aduse prejudicii de imagine. În total, Jamila ar fi cerut aproape 5000 de euro daune în instanţă. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Până la urmă, magistraţii Tribunalului Bucureşti au luat decizia de a respinge toate cele 5 acuzaţii şi să o oblige pe tânăra reclamantă să suporte cheltuielile de judecată, în valoare totală de aproximativ 1000 de euro

Am încercat şi noi să o contactăm pe Jamila pentru un punct de vedere. Până la acest moment, nu a răspuns mesajelor date de echipa Observator. Avocaţii acesteia au contestat deja verdictul dat în primă instanţă. Aşa că războiul eclerului e departe de a fi consumat.

Reporter - Laura Laurenţiu, blogger culinar: Mai gătiţi ecler la tavă?

Probabil că nu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Laura Laurenţiu, despre scandalul cu Jamila şi eclerul la tavă: "I-am spus că nu îi cer nimic altceva decât să schimbe titlul. După două zile a scris o postare în care m-a jignit"