Antena Meniu Search
x

Video Reţetă de supă de fructe de mare. Cum se prepară midiile şi caracatiţa

Gustul italienesc este cu siguranţă incomparabil, iar reţetele italienilor nu vor trece niciodată neobservate. Iată o reţetă de supă de fructe de mare, preparat care a devenit din ce în ce mai întâlnit şi în restaurantele din România. Şi ca la orice fel de mâncare italienesc, calitatea ingredientelor este cea mai importantă.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 15.10.2021, 12:53

Vezi și

Chef Antonio: Vă vom arăta supa noastră tradiţională de midii. Este un produs popular din 1940 şi am păstrat reţeta până în zilele noastre. Să începem de la secretul principal al acestei supe de midii - uleiul picant. Să zdrobim usturoiul şi să îl punem în ulei de măsline. Usturoiul este la suprafaţă şi îl îndepărtăm. 

Reţetă supă de fructe de mare. Cum se prepară midiile şi caracatiţa

Chef Antonio: Cum spunea bunul meu tată - "o caracatiţă fără bucle nu este o caracatiţă". Vedeţi cum îşi schimbă deja culoarea. În timp ce caracatiţa se fierbe, spălăm midiile. Le punem în maşina aceasta pentru a le spăla pentru 150-200 de rotiri. Când vor fi strălucitoare, vor fi gata pentru gătit. 

Chef Antonio: Acesta este un concentrat picant, iar acesta este un concentrat dulce. Pentru a evita să fie foarte condimentat atunci când puneţi totul împreună, îl adăugăm treptat. Acum amestecăm astfel încât să nu se lipească de fundul vasului. Şi acum suntem gata să gătim şi creveţii noştri. Caracatiţa este gata. Observaţi cum furculiţa a intrat în ea, deci este gata. Şi am ajuns la ingredientul principal: midiile. Întotdeauna în apă clocotită. Mereu înapoi, niciodată înainte pentru că altfel am rupe-o. Iată! 

Chef Antonio: Să începem să tăiem caracatiţa. Am lăsat-o să se răcească pentru că, dacă am fi făcut această operaţie când caracatiţa era fierbinte, coaja s-ar fi desprins. Montăm acum, punem pâinea, apoi midiile facem un cerc. Adăugăm melcii de mare, scoicile noastre. Să punem acum şi creveţii. Şi în final caracatiţa. Acum le facem o "baie" în supa noastră de midii. Acasă aveţi nevoie doar de o oală cu apă fierbinte şi o strecurătoare, să ne asigurăm că strecurăm zeama peste tot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Reţete » Reţetă de supă de fructe de mare. Cum se prepară midiile şi caracatiţa