Antena Meniu Search
x

Le foloseşti mereu, fără să ştii cât de mult dăunează!

Ieftine şi uşor de folosit, şerveţelele demachiante par alternativa perfectă de demachiere! Din păcate, acestea prezintă o serie de efecte secundare neplăcute pentru ten

Experţii în sănătate şi cosmetică spun că şerveţelele demachiante nu curăţă eficient tenul, ci împrăştie impurităţile şi machiajul, cauzând iritaţii, conform Daily Mail.

"Datorită faptului că şerveţelele demachiante sunt impregnate cu loţiuni de curăţare ce au o acţiune mai blândă, este nevoie de un efort mai mare pentru îndepărtarea machiajului, riscul fiind iritarea zonei delicate din jurul ochilor". Masajul la nivelul zonei delicate a ochilor cu şerveţele demachiante ar putea duce la îmbătrânirea prematură a tenului.

De asemenea, nu sunt recomandate pentru tenul uscat, cu eczeme şi acnee rozacee sau cuperoză din cauza conţinutului mare de alcool, care usucă şi mai mult pielea. În plus, acestea pot provoca alergii grave.

Experţii recomandă un ritual corect de demachiere, cu produse hidratante, adecvate fiecărui tip de ten, înainte de aplicarea unei creme care să calmeze şi să hidrateze tenul uscat, înroşit sau iritat.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Le foloseşti mereu, fără să ştii cât de mult dăunează!