Antena Meniu Search
x

Legătura dintre Prințul Philip și Regele Mihai. Cei doi veri s-au născut în acelaşi an

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit, vineri, la vârsta de 99 de ani, potrivit Palatului Buckingham. Familia regală a României a transmis un mesaj de condoleanţe, în care aminteşte că prinţul şi regele Mihai, născuţi în aceeaşi zi, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă.

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 22:35

Prințul Philip și Regele Mihai, în 1928
Prințul Philip și Regele Mihai, în 1928 - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Prinţul Philip şi Regele Mihai s-au născut în acelaşi an. Ducele de Edinburg a botezat-o pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei "şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate", a transmis Familia regală a României. 

"Principele Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române", transmite Casa Regală a României.

După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie, a precizat comunicatul familiei regale.

Pe acelaşi subiect

Cine a fost Prințul Philip

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a încetat din viață la vârsta de 99 ani. Anunțul a fost făcut vineri de către Palatul Buckingham. Alături de el până în ultima clipă a stat Regina Elisabeta a II-a, cu care a fost căsătorit timp de 73 de ani.

Prințul Philip al Greciei și Danemarcei s-a născut la 10 iunie 1921, în insula elenă Corfu. A fost singurul fiu al Prințului Andrew al Greciei și al prințesei Alice von Battenberg, care au mai avut împreună și patru fiice. Viața lor avea să se schimbe în septembrie 1922.

Atunci unchiul Prințului Philip, Regele Constantin, a fost forțat să abdice, iar familia sa a fost trimisă în exil, în Franța. În timpul copilăriei, Prințul Philip i-a fost prieten Regelui Mihai și au petrecut mai multe vacanțe împreună la Sinaia, Constanța, dar și în Italia. După ce a fost educat în Franța și Germania, a urmat cursurile Colegiului Regal de Marină de la Dartmouth.

La Dartmouth a devenit expert în navigaţie şi a întâlnit-o şi pe cea care avea să-i devină soție. La vremea aceea, Prinţesa Elisabeta avea doar 13 ani, iar Philip 18. În Al Doilea Război Mondial, Prințul Philip a ocupat diferite posturi pe navele militare din Ceylon, s-a aflat în mijlocul luptelor din Cape Matapan și a devenit comandatul secund al unei nave, în timpul invaziei Siciliei.

După război, Philip a cerut-o în căsătorie pe Elisabeta, moștenitoarea tronului britanic. Anunțul oficial a fost făcut un an mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Legătura dintre Prințul Philip și Regele Mihai. Cei doi veri s-au născut în acelaşi an