Antena Meniu Search
x

Legea ROMEXPO a trecut de Senat. USR acuză un tun de 500 de milioane de euro | Cioloș: "Primul tun PSD-PNL-UDMR"

Senatorii PNL-PSD-UDMR au votat, miercuri, în plenul Senatului, proiectul de lege prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren de la Romexpo către Camera de Comerţ şi Industrie (CCIR). USR acuză un tun imobiliar de 500.000.000 de euro, şi afirmă că că terenul de la ROMEXPO, aflat în una din cele mai bune zone ale Bucureştiului, este oferit gratuit către o entitate privată, pentru dezvoltarea unui complex imobiliar.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 14:16

complexul ROMEXPO
Legea ROMEXPO a trecut de Senat. USR acuză un tun de 500 de milioane de euro | Cioloș: "Primul tun PSD-PNL-UDMR" - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Proiectul de lege prin care statul român cedeză Camerei de Comerţ, gratuit, terenul de la Romexpo, a fost depus la Parlament în luna martie 2020, având 18 iniţiatori, foşti senatori şi deputaţi de la PMP şi a fost votat, miercuri, de plen, cu 81 voturi pentru, 38 contra şi 2 abţineri. 

Senatorii USR spun că proiectul ROMEXPO a apărut pe ordinea de zi suplimentară a Senatului

”Cadou de sute de milioane de euro din partea frăţiei PNL-PSD pentru dezvoltatorii imobiliari! PNL-PSD-UDMR au votat astăzi în Senat pentru un tun imobiliar de 500.000.000 de euro. Terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone al Bucureştiului, este oferit GRATUIT către o entitate privată, urmând dezvoltarea unui complex imobiliar”, susțin senatorii USR. 

USR a solicitat o licitaţie publică conform Codului Administrativ, astfel încât proprietatea statului să fie valorificată. PNL-PSD-UDMR au respins. ”Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României şi nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la ROMEXPO nu poate fi cedat GRATUIT de stat”, mai spun cei de la USR. 

Pe acelaşi subiect

Dacian Cioloș, USR: Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR

Dacian Cioloş a afirmat că „megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul Guvern”, după ce Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, cu amendamente, proiectul de lege care prevede transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR pentru realizarea, în termen de 40 de ani, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă.

„Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianţa toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce „au scăpat” de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparenţa pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenţia asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfăşoare un „program de reabilitare urbană”, în fapt, un proiect imobiliar gigantic”, a scris Dacian Cioloş, miercuri, pe Facebook. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Legea ROMEXPO a trecut de Senat. USR acuză un tun de 500 de milioane de euro | Cioloș: "Primul tun PSD-PNL-UDMR"