Antena Meniu Search
x

Video Legenda celebrilor cârnaţi de Pleşcoi, un preparat vechi de peste 2.000 de ani. Sute de turişti s-au înghesuit să guste din delicatesele pregătite de localnici

A fost sărbătoare gastronomică în localitatea buzoiană Berca. Cu o vechime de peste 2.000 de ani, celebrii cârnaţi de Pleşcoi reprezintă mândria localnicilor. Iar în cinstea acestor delicii culinare din carne de oaie, sute de turişti s-au adunat în acest weekend pentru a afla secretele producătorilor locali, dar şi pentru a se delecta cu bunătăţile alese.

de Adrian Bonciu

la 02.10.2023, 08:29

Vezi și

Aflată la 20 de km de municipiul Buzău, comuna Berca a devenit în acest weekend atracţia principală pentru sute de gurmanzi şi pofticioşi, veniţi din toate colţurile ţării. "Foarte buni, delicioşi! Nu se compară", spune un turist. "Gustul natural, gustul de casă, cum sunt făcuţi, reţeta probabil sau carnea", spune o turistă.

Festivalul, la a 10-a ediţie

Iar pentru a desluşi dilema preparatelor tradiţionale, Nea' Ticu, unul dintre cei mai vechi producători de cârnaţi de Pleşcoi a deschis în acest an alături de familia sa, un atelier demonstrativ, prin care le arată curioşilor etapele producerii acestora. "La cârnaţi de pleşcoi originali se foloseşte carnea de oaie. Îi băgăm la un pic de dogoare ca să nu fie moi", a declarat Nea Ticu, producător.

Potrivit unei legede locale, reţeta cârnaţior şi-ar avea originile încă de pe vremea haiducilor. În acest an, sărbătoarea gastronomică ce se află la ediţia a 10-a, a pregătit participanţilor suprize nenumărate, printre care şi parada Retromobil, unde 40 de autoturisme au fost expuse. Deşi festivalul s-a încheiat, turiştii sunt în continuare aşteptaţi pentru a se putea bucura de frumuseţea locului şi de nenumăratele atracţii turistice.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Legenda celebrilor cârnaţi de Pleşcoi, un preparat vechi de peste 2.000 de ani. Sute de turişti s-au înghesuit să guste din delicatesele pregătite de localnici