Antena Meniu Search
x

Video Leii salvați din Ucraina vor fi trimiși în sanctuarele din Africa și SUA: "Primii paşi pe iarbă, pe pământ"

Cei doi lei salvați din Ucraina și aduși la Parcul Zoologic din Rădăuți au plecat acum spre Africa. Simba și Mir au ajuns în primăvară la noi, cu ajutorul unei asociații sucevene pentru protecția animalelor. Acum vor avea şansa de a alerga în voie, într-un spaţiu potrivit pentru ei. Pregătiţi de călătorie sunt şi cei nouă lei veniţi din Odessa şi cazaţi la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Aceştia vor ajunge la un sanctuar din Statele Unite.

de Redactia Observator

la 27.09.2022, 07:52

Vezi și

Mir şi Simba au petrecut ieri, ultima zi pe pământ românesc. O zi plină de tristeţe pentru leii refugiaţi, dacă ar fi să analizăm comportamentul lor din ziua plecării. Pentru a avea o călătorie liniştită, cei doi lei au fost tranchilizaţi de un medic veterinar. 

Medic veterinar: În general se estimează greutatea animalului, cu cât mai mare precizie, apoi se încarcă seringile. 

Odată sedaţi, leii au fost urcaţi într-o maşină şi transportaţi în Capitală, unde au fost îmbarcaţi într-un avion care îi va duce în Africa. 

Roxana Ciornei, asociație pentru protecția animalelor: Au un sanctuar de aproape 200 de hectare, unde vor păşi pe iarbă pentru prima oară. Îi vom însoţi până acolo, şi abia aştept să văd clipa asta. Primii paşi pe iarbă, pe pământ. 

De o libertate mult mai mare de mişcare vor avea parte şi cei nouă lei salvați din Odessa şi găzduiţi temporar în Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Ieri, felinele au fost tranchilizate, urcate într-un camion şi transportate către Aeroportul Otopeni din București. Astăzi vor porni într-o călătorie cu escale la Doha şi Texas, înainte să ajungă în sanctuarul din Colorado, care le va fi casă permanentă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Leii salvați din Ucraina vor fi trimiși în sanctuarele din Africa și SUA: "Primii paşi pe iarbă, pe pământ"