Antena Meniu Search
x

Filmul evenimentelor care l-au făcut pe Liviu Vasilescu să renunțe la funcția de șef al Poliției Române, după întâlnirea cu liderii clanului Duduianu

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şi-a dat demisia. O dată cu moartea interlopului Emi Pian din clanul Duduienilor, scandalurile s-au ţinut lanţ în structurile Ministerului de Interne. Au apărut acuzaţii de complicităţi la vârf între interlopi şi oamenii legii, suspiciuni de anchete blocate şi tabere din Poliţie care pactizează cu infractorii. Iar astăzi, avem şi prima victimă.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 01.09.2020, 19:23

Vezi și
  • Liviu Vasilescu a anunțat că rămâne ofițer de poliție.
  • Sunt așteptate și alte decizii importante, după întâlnirea dintre șefi din Poliție și lideri ai clanului Duduianu.

Noaptea de 8 spre 9 august. Aproape de ora 1 noaptea, o cameră de supraveghere îl surprinde pe şeful Poliţiei Române, chestorul Vasilescu, alături de unul din liderii clanului Duduianu, vorbind - pe stradă. 

Șase minute mai târziu, aceeaşi cameră îl surprinde întorcându-se singur. 

Au fost imaginile care au dus la demisia din urmă cu doar câteva minute a şefului Poliţiei Române. Explicaţii au fost date la momentul respectiv, dar ele nu au convins pe nimeni. Se spune că ar fi fost o negociere pentru ca înmormântarea lui Emi Pian, lider al clanului Duduienilor, să se facă în linişte. Şi aşa a şi fost.

Fratele interlopului ucis, Elvis Pian, susţine că întâi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet. Cei doi l-ar fi rugat să meargă cu ei la o biserică, acolo unde erau aşteptaţi de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu. 

Întâlnirea a ridicat semne de întrebare privind relaţiile dintre poliţiştii şi interlopi. 

Au trecut trei săptămâni de la moartea lui Emi Pian şi Poliţia Română încă se cutremură.

Şi surpriza a venit în această seară. La finalul unei conferinţe de presă, şeful Poliţiei Române și-a anunţat retragerea din funcţie.

Inițial, fostul șef al Poliției Române a anunțat o captură uriașă de droguri, mai apoi că se înființează o poliție specială pentru școli, iar la final a acuzat mai multe atacuri asupra Poliției făcute în ultima perioadă, în ultimele săptămâni, după acea întâlnire pe care a avut-o la miezul nopții cu membri ai clanului Duduianu.

Liviu Vasilescu a spus scurt că se retrage din funcția de șef al Poliției Române, însă rămâne ofițer de poliție pentru a-și continua treaba.

O demisie la care cumva ne-am fi așteptat, deși surse spuneau încă de zilele trecute că această demisie a chestorului Vasilescu a fost deja cerută.

Este o primă demisie pentru că în acest scandal sunt implicați mai mulți șefi din Poliție, inclusiv șefi din Poliția Capitalei au fost la întâlnirea cu liderii clanului Duduianu.

Chestorul Liviu Vasilescu a ieșit să ofere explicații, însă ele au stârnit și mai mult revolta opiniei publice și a polițiștilor care spuneau că întâlnirea cu liderii clanului Duduianu a fost una legală, dar imorală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul evenimentelor care l-au făcut pe Liviu Vasilescu să renunțe la funcția de șef al Poliției Române, după întâlnirea cu liderii clanului Duduianu