Antena Meniu Search
x

Video Localitatea terorizată de un pui de urs: Împuşcat cu tranchilizant, animalul tot a reuşit să scape într-un lan de porumb. Mesaj RO-Alert trimis

Ursul care umblă liber prin Ploieşti este greu de tranchilizat! Animalul a fost împuşcat azi-noapte cu un tranchilizant dar, deşi a fost nimerit, nu a adormit. Autorităţile au transmis un nou mesaj RO Alert care a avertizat localnicii din zonă să stea în case.

de Cristi Georgescu

la 25.07.2023, 14:29

Vezi și

Puțin trecut de ora 23.00, un nou mesaj RO Alert a fost emis de către autorități, pentru a anunța prezența ursului pe strada Văleni, din Ploiești, în zona în care a fost identificat și cu o seară în urmă.

Echipa de intervenție în astfel de situații formată din jandarmi, polițiști, dar și un medic veterinar s-a deplasat imediat în zona indicată. La un moment dat s-a reușit tranchilizarea ursului, dar chiar și așa acesta a reușit mai apoi să scape într-un lan de porumb.

În zonă a fost adusă și o cușcă în interiorul căreia a fost plasată hrană. Autoritățile speră că ursul să ajungă în acea zonă, pentru a fi capturat. Echipele de intervenție au monitorizat atent locaţia și astfel s-au folosit o drona, dar și două camere cu termoviziune, pentru a identifica locul în care s-ar putea află sălbăticiunea. Specialiștii spun că ursul care a terorizat Ploieștiul ar fi un pui, care ar avea vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, și ar cântări în jur de 100 de kilograme.

În plus, mai spun aceștia, a ajuns în oraș tot dintr-o zona populată, pentru că este obișnuit cu prezența oamenilor și nu se sperie atât de ușor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Localitatea terorizată de un pui de urs: Împuşcat cu tranchilizant, animalul tot a reuşit să scape într-un lan de porumb. Mesaj RO-Alert trimis