Antena Meniu Search
x

Video "Câta animalul! Băi, băiatule!". Alertă în Ploiești, după ce un urs a început să umble nestingherit prin oraș. Autoritățile nu au reușit să-l captureze

Este alertă în Ploieşti unde noaptea trecută a fost văzut un urs lângă Spitalul de Urgenţă. Animalul sălbatic a pus pe jar autorităţile, dar a scăpat de echipajele trimise să-l tranchilizeze. 

de Redactia Observator

la 23.07.2023, 21:29

Vezi și

Astăzi, cel probabil acelaşi urs ar fi ajuns într-o comună aflată la câţiva kilometri de Ploieşti. Jandarmii rămân de pază la intrările în oraş, iar oamenii sunt sfătuiţi prin mesaje Ro Alert să nu se apropie de urs dacă îl văd. Cu toate acestea mulţi au ieşit special din case să vadă cum decurge operaţiunea de capturare.

Martor: Câta animalul! Băi, băiatule! Uite-l pe aici, uite-l pe aici!

Ursul a fost văzut prima dată în toiul nopţii rătăcând pe străzile de lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. După primul apel la 112, zona s-a umplut de jandarmi, poliţişti şi pompieri care s-au asigurat că animalul nu va ajunge în casele din apropiere.

Localnicii au fost avertizaţi prin RO-Alert să stea în locuinţe şi să ţină animalele în curţi

Pe acelaşi subiect

Localnicii au fost avertizaţi prin RO-Alert să stea în locuinţe şi să ţină animalele în curţi. Chiar şi aşa, mulţi curioşi s-au adunat să vadă echipajele la lucru. Între timp, ursul şi a continuat cursa prin Ploieşti. A fost văzut alergând pe o stradă din nordul oraşului. Pe urmele lui a pornit o echipă condusă de mai marii din primărie. Planul era ca animalul să fie tranchilizat şi relocat.

Dan Nicodim, viceprimar Ploieşti: Am avut ajutorul medicului veterinar de la Parcul Constantin Stere şi al personalului specializat aparţinând Asociaţiei Vânătorilor din judeţul Prahova.

Ursul s-a retras într-o zonă cu vegetaţie de la marginea municipiului Ploieşti fapt care nu a permis efectuarea celor două proceduri. Cu lanterne în mâini sau la lumina autospecialelor de pompieri, echipajele au colindat ore întregi marginea oraşului, fără să mai dea de animal.

Ursul a fost văzut ultima dată, în oraş, de un martor, la patru dimineaţa, lângă rafinăria Vega. Peste zi, s-a creat iar agitaţie când la câţiva kilometri de oraş pe străzile din comuna Păuleşti a fost văzut un urs, cel mai probabil acelaşi. 

Potrivit Ministerului Mediului, în România trăiesc între 7.500 și 8.100 de urşi. Însă studiul este bazat pe statistica UE, nu pe numărătoarea din teren. Un proiect de recensământ al urşilor prin analiza probelor ADN, aprobat în 2021, este încă în desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Câta animalul! Băi, băiatule!". Alertă în Ploiești, după ce un urs a început să umble nestingherit prin oraș. Autoritățile nu au reușit să-l captureze