Meniu LIVE
Search
x

Galerie foto Locomotiva unui tren de călători a luat foc în Gara de Sud din Ploiești. Incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii compresorului

Locomotiva unui tren de călători a luat foc, miercuri seara, în Gara de Sud din Ploiești. Locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor și nu au fost victime.

De Redactia Observator la 10.08.2022, 22:34

Potrivit ISU Prahova, incendiul a izbucnit la o locomotivă electrică a unui tren de călători, în Ploiești, în Gara de Sud. „Acționează un ofițer și 15 subofițeri cu două autospeciale de stingere, o autospecială cu azot și po ambulanță SMURD”, anunță ISU Prahova. Incediul se manifestă cu flacără deschisă și degajare mare de fum sub locomotivă, informează reporterul Observator Claudiu Loghin. 

Călătorii îşi pot primi banii înapoi

Reprezentanții ISU Prahova spun că locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor de călători și trasă pe o altă linie. La ora transmiterii știrii, se acționează cu azot pentru lichidarea incendiului.

Nu au fost înregistrate victime. CFR Călători a transmis că este vorba de locomotiva trenului R-E 5003 în relația București Nord-Mărășești. Incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii și defectării compresorului.

„Conform procedurilor aferente unor asemenea situații a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului, între timp mecanicul actionând pentru limitarea efectelor degajării de fum. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Pasagerii care au bilete la trenul afectat sau care doresc să renunțe la călătorie din motive personale vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, potrivit sursei citate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Locomotiva unui tren de călători a luat foc în Gara de Sud din Ploiești. Incendiul ar fi izbucnit din cauza supraîncălzirii compresorului