Antena Meniu Search
x

Video Lovitură de teatru în cazul celor zecilor de maşini cu roţile înţepate. Autorul este adolescentul care a dat foc unui bloc în 2021

Individul care a lăsat 20 de oameni cu maşinile pe butuci într-o parcare din Constanţa este un recidivist periculos. El a dat foc în urmă cu doi ani unui bloc cu 10 etaje şi a lăsat zeci de familii pe drumuri înainte de Crăciun.Atunci nu a fost tras la răspundere pentru că avea doar 13 ani. Specialiştii cred însă că dacă era trimis la reeducare un astfel de incident grav ar fi putut fi evitat. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 28.09.2023, 10:19

Vezi și

Individul de 15 ani nu s-a liniştit. Asta deşi a scăpat la limită de puşcărie în urmă cu doar doi ani când a dat foc unui bloc şi a lăsat sute de oameni pe drumuri. Ascuns după o glugă şi cu un briceag în mână, de data asta, a lăsat zeci de familii cu maşinile pe butuci.

Păgubit: A fost un gest necontrolat al lui sau are probleme psihice că altceva nu pot să înţeleg. Felul în care a lucrat, a lucrat destul de bine.

Timp de două zile poliţiştii au încercat să-l găsească pe făptaş. I-au ajutat mult imaginile de pe camerele de supraveghere

Autorul este adolescentul care a dat foc unui bloc în 2021

Pe acelaşi subiect

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța: Persoana bănuită a fost identificată ca fiind un minor de 15 ani. În urma verificărilor efectuate, peste 20 de autoturisme parcate pe strada Şoseaua din Vii şi pe străzile învecinate prezintă distrugeri la anvelope.

În rândul păgubiţilor s-au născut multe suspiciuni. În 2021, individul îmrpeună cu un amic cu doi ani mai mare a lăsat zeci de familii fără casă de sărbatori. Au dat foc unor sticle incendiare într-o parcare subterană. Focul a înghiţit rapid un bloc cu peste 150 de apartamente şi mai multe maşini.

Cristina Niţă, reporter Observator: În urmă cu aproximativ doi ani, minorul a fost implicat în incendiul devastator care a mistuit acest bloc de locuinţe. La acea vreme băiatul avea 13 ani, vârstă la care nu putea să răspundă penal pentru faptele sale.

Pentru nenorocirea provocată a plătit doar pritenul lui, condamnat la trei ani şi patru luni de internare într-un centru de detenţie. Iar el a fost lăsat în libertate. Faptul că societatea i-a întors spatele a făcut ca adolescentul să comită o altă infracţiune, susţin psihologii.

Psiholog: Mai rău este faptul că nu i s-au impus nişte reguli, nu a fost introdus într-un program de reabilitare. Ar fi fost important să urmeze un program de reabilitate, un program de terapie cognitiv-comportamentală care ar fi putut să-i îndrepte comportamentul.

Individul care are acum 15 ani este cercetat pentru distrugere şi de data asta riscă între doi şi şapte ani în spatele gratiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Lovitură de teatru în cazul celor zecilor de maşini cu roţile înţepate. Autorul este adolescentul care a dat foc unui bloc în 2021