Lovitură pentru sportul românesc. Un medaliat olimpic este acuzat de terorism şi legături cu ISIS

Publicat: 23.11.2017, 15:17.
Actualizat: 23.11.2017, 15:29

Ipoteză incredibilă lansată de postul de televiziune Rusia 24. Un medaliat olimpic ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional, alături de propagandiști ISIS.

unitedworldwrestling.org

Ipoteză incredibilă lansată de postul de televiziune Rusia 24. Un medaliat al României la JO 2016 ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional, alături de propagandiști ISIS.

Jurnaliştii ruşi au realizat un reportaj despre sportivi aparținând Academiei de lupte Mindiaşvili, care ar fi fost implicați în acte de banditism şi terorism, iar printre numele implicate se numără și cel al lui Albert Saritov, medaliat cu bronz la JO de la Rio pentru România, scrie gsp.ro.

Fratele lui Albert, Ramazan Saritov, fost practicant de lupte libere, a fost ucis în urmă cu 5 ani într-un schimb de focuri cu poliția în orașul Hasaviurt, din Republica Dagestan, unde s-a născut, iar Albert Ramazan a fost militant cecen.

Citește și:

Din reportaj reiese că Albert Saritov ar fi fost parte a unui grup infracțional, în timp ce un alt membru al academiei de lupte menționate, Israel Kasumov a fost condamnat la un an de închisoare pentru promovarea grupării ISIS pe rețelele de socializare.

La câteva luni după ce a cucerit bronz pentru România la Rio, Saritov a fost recompensat de președintele Ceceniei, Ahmat Kadîrov, care i-a oferit un apartament cu două camere.

Saritov a devenit cetățean român cu doar câteva săptămâni înainte de Jocurile Olimpice.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

ULTIMELE ȘTIRI