Antena Meniu Search
x

Ce măsuri ia România în cazul noii variante de coronavirus. Lucian Bode: Vom introduce în zona roșie acele țări

Lucian Bode a explicat vineri dacă România va introduce noi restricții anti-epidemice din cauza tulpinii africane de coronavirus. România va include în zona roșie aceste țări, a spus ministrul de interne, referindu-se la statele africane afectate de noua variantă de coronavirus - B.1.1.529.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 26.11.2021, 15:19

Ce măsuri ia România în cazul noii variante de coronavirus. Lucian Bode: Vom introduce în zona roșie acele țări
Lucian Bode - Observator

”Absolut toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Guvernului României vor fi fundamentate pe baza rapoartelor din partea OMS, INSP, hotărârilor CNSU şi abia la finalul acestei proceduri Guvernul va lua o decizie. Astăzi suntem în discuţii în CNSU cu privire la aprobarea listei ţărilor cu cele trei categorii de risc. La finalul zilei vom avea răspuns dacă introducem în zona roşie ţările din sudul Africii şi dacă instituim carantină obligatorie pentru cei care vin din acele ţări, indiferent dacă sunt vaccinaţi”, a anunțat Lucian Bode în cadrul unei conferințe de presă. 

”Doar 3 județe mai sunt roșii, dar ne uităm cu îngrijorare la ce spune OMS cu riscurile care ar putea veni din Africa. Vom vedea raportul. Eu cred că România va introduce în zona roșie aceste țări chiar dacă sunt persoane vaccinate, probabil carantină. Nu s-a luat această decizie deocamdată” a mai spus Lucian Bode. 

Întrebat despre valabilitatea certificatului verde în contextul sărbătorilor de iarnă în magazinele non-alimentare, Lucian Bode a răspuns:  ”Avem o inițiativă în parlament pe asta, sper să se ia o decizie rapidă în acest sens.”

Guvernul a aprobat măsurile propuse de CNSU privind accesul la festivităţile de 1 Decembrie şi la alte evenimente

"Guvernul României a adoptat, în şedinţa de astăzi, hotărârea de modificare a HG 1.183 din 8 noiembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind preluate astfel propunerile făcute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin Hotărârea nr.105 din 19 noiembrie 2021", a declarat Bode.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Ce măsuri ia România în cazul noii variante de coronavirus. Lucian Bode: Vom introduce în zona roșie acele țări