Antena Meniu Search
x

Video "Lumea e speriată, e război. Asta nu e glumă". Refugiaţii ucraineni au luat cu asalt şi graniţa de la Sighetu Marmației

Ucrainenii vin şi pe la Sighetu Marmației. Speriaţi de războiul de la ei din ţară, oamenii şi-au împachetat câteva lucruri rapid şi au trecut graniţa cu România. Iar primii care au sosit la noi sunt cei care locuiesc aproape de graniţă. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 24.02.2022, 13:41

Vezi și

Reporter-ucrainean: - Ce se întâmplă dincolo la dumneavoastră?

- Panică. Lumea speriată, nu se poate alimenta, nu putem să plătim cu cardul, e panică.

- Speriată lumea?

- Clar că e speriată că e război. Asta nu e glumă. 

Pe acelaşi subiect

Pregătite pentru refugiaţi 

Autorităţile din Sighetu Marmației sunt pregătite să primească refugiaţi. Au identificat deja locuri de cazare și așteaptă unda verde a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Între timp, la vamă, ucrainenii continuă să vină.

Trecerea în România se face pe un pod istoric care face legătura între Sighetul Marmaţiei şi Solotvino. Fie că vin cu maşinile, fie că vin pe jos, cei mai mulţi dintre ucraineni au reuşit să îşi ia doar hainele şi pornesc spre România, unde fie îi aşteaptă rudele, fie au apartamentele lor unde vor sta pentru o perioadă în linişte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Lumea e speriată, e război. Asta nu e glumă". Refugiaţii ucraineni au luat cu asalt şi graniţa de la Sighetu Marmației